“Bedrijven in maritieme industrie willen weer vooruit”

Patrick van de Ven Founding Partner bij Venturn.

“Wij geloven dat het binnen elk bedrijf uiteindelijk draait om mensen en kennis”, vertelt Patrick van de Ven, Founding Partner bij Venturn. Al zestien jaar ondersteunt en adviseert Venturn maritieme bedrijven met betrekking tot people & performance. Niet alleen door mensen op te leiden en bedrijven te adviseren, maar ook door krachten in te zetten. “Na een roerige periode merken wij dat het langzaam weer wat beter gaat in de maritieme industrie. Bedrijven zijn weer op zoek naar extra krachten en expertise om problemen op te lossen. Ze willen weer vooruit.”

Big data speelt een belangrijke rol in de economie
“Op dit moment is er heel veel kennis in omloop en het is belangrijk om deze kennis te behouden. Kennis is namelijk een schaars product, mede door de afnemende instroom vanaf de onderkant”, legt Van de Ven uit. Een antwoord op het behouden van kennis is big data. Big data speelt in de gehele economie al een belangrijke rol, maar in de maritieme industrie gebeurt hier nog te weinig mee vindt Van de Ven.

“Wij merken dat er vanuit de industrie een groeiende behoefte is aan deskundigheid met betrekking tot big data. Daarom bieden wij sinds eind 2016 het ‘Data Science Programme’ aan. Een training waarin wij professionals competenties bijbrengen met betrekking tot big data, zodat zij binnen het bedrijf ook als data scientist aan de slag kunnen.”

De 40+ werknemers, een vergeten groep
Echter, om de kennis te behouden is het ook belangrijk om in mensen te investeren. “De 40+ werknemers is een groep waar vaak niet in wordt geïnvesteerd binnen een organisatie. Zonde!”, vindt Van de Ven. “Hier zit heel veel kennis en het is belangrijk om deze groep naar een hoger niveau te krijgen. Dat is niet alleen goed voor de mensen zelf, maar ook voor de organisatie. Wij hopen tijdens MOCE dan ook met deze groep in gesprek te gaan.”

Op zoek naar de young professional die kritisch naar zichzelf kijkt
Naast medior professionals is Venturn ook op zoek naar young professionals. “Het is altijd aantrekkelijk voor bedrijven om jonge talentvolle personen binnen te krijgen. Voor ons Young Professionals Programme zijn wij op zoek naar de young professional die behoefte heeft zichzelf te ontwikkelen, snel stappen wil zetten en kritisch naar zichzelf durft te kijken.”

Venturn op het Maritime & Offshore Career Event (MOCE)
Venturn is een van de bedrijven die aanwezig is op het Maritime & Offshore Career Event 2017 op 19 april in het WTC Rotterdam. Benieuwd naar de overige bedrijven? Bekijk het op www.MOCE.biz.

 

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Jan 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tentoonstelling over Abel Tasman 

Precies 375 jaar geleden vertrok Lutjegaster Abel Tasman vanuit Batavia met twee schepen – De Heemskerck en de Zeehaen – en 110 man aan boord richting het onbekende Zuidland. Een reis die enorme ontdekkingen op zou leveren, waaronder het gebied dat later Tasmanië zou worden genoemd. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is van 25 november t/m 18 februari de tentoonstelling ‘Abel Tasman – Welkom aan boord!’ te zien. In de tentoonstelling wordt er terug gekeken op deze reis en wordt het leven aan boord getoond aan de hand van drie vertellers.

De ontdekkingsreizen van de Nederlanders in de 17e eeuw betekenden een grote aanslag op Portugal en Spanje die de zeehandel in handen hadden. Ook Abel Tasman werd door de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) erop uitgezonden om het  onbekende Zuidland te openen voor handel. Hij ontdekte op zijn reizen tussen 1642 en 1644 Tasmanië, Nieuw-Zeeland en Tongatapu en bracht grote delen van Australië in kaart. In ‘Abel Tasman –Welkom aan boord!’ laten drie vertellers de bezoeker kennismaken met Abel Tasmans scheepsreis met De Heemskerck. Scheepstimmerman Jacobs, navigator Visscher en barbier Haelbos vertellen over het doel van de expeditie, de verkenning van de kust en plaatsbepaling als navigator en het leven aan boord en ontmoetingen met eilandbewoners.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum verandert de komende jaren van maritiem museum naar het historisch museum van Groningen.

 

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →