Man aangehouden na poging diefstal boot

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag dankzij een alerte getuige een 30-jarige inwoner van Bolsward aangehouden op verdenking van diefstal van een boot. Met het oog op de start van het watersportseizoen roept de politie booteigenaren op om voldoende preventiemaatregelen te nemen om de diefstal van de boot of buitenboordmotor te voorkomen.

Surveillerende agenten kregen donderdagavond laat een melding dat een auto met een aanhanger zich verdacht ophield bij een jachtwerf aan de Jachtwerfstraat in Wolvega. De getuige vertrouwde het niet en waarschuwde dan ook de politie. Aan de hand van het kenteken werd duidelijk dat de eigenaar van de auto eerder met de politie in aanraking was geweest vanwege de diefstal van een buitenboordmotor. De 30-jarige Bolswarder werd vervolgens in zijn woning aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

Tips van de politie om diefstal van uw boot of buitenboordmotor te voorkomen:

  • Leg de boot zo goed mogelijk vast aan een kabel of ketting met een goedgekeurd slot
  • Zorg voor goed hang- en sluitwerk bij de kajuitingang
  • Zorg voor een aanvullend elektronisch beveiligingssysteem, bijvoorbeeld een alarmsysteem of een vaartuigvolgsysteem
  • Stal uw vaartuig in de winter in een veilige botenstalling
  • Zet op een goed zichtbare plaats van uw boot, binnenboordmotor of buitenboordmotor uw postcode en huisnummer; Als u uw boot op een trailer heeft staan, beveilig deze dan met een passend en goedgekeurd slot, bijvoorbeeld een koppelingsslot of wielklem
  • Haal uw motor van de boot of zorg anders dat er een goedgekeurd buitenboordmotorslot op zit. Niets erin, niets eruit: neem waardevolle spullen mee bij het verlaten van de boot.

Kijk voor meer informatie op onze speciale themapagina van de politie.