Acht supersnelle Interceptors tegen drugshandel in Panama

Damen Interceptors 1102 in Panama. Foto: Damen

De National Air and Naval Service van Panama (Servicio Nacional Aeronaval – SENAN) heeft de eerste vier Damen Interceptors 1102 in de vaart genomen. De schepen zijn gedoopt door president van Panama, Juan Carlos Varela. De ultrasnelle schepen worden ingezet voor anti-drugshandel operaties in het Caribisch gebied.

SENAN heeft een tweede contract getekend voor nog eens vier Interceptors. In de contracten zijn ook trainingen opgenomen, reserveonderdelen en het onderhoud van de schepen. De schepen worden vanuit Fort Sherman Naval Base aan het einde van het Panakanaal gestationeerd. De primaire functie wordt het bestrijden van illegale drugshandel.

De interceptors zijn licht van gewicht en kunnen een snelheid bereiken van 55 knopen met 2 Volvo D6 motoren aan boord. Door het speciale ontwerp kan het schip ook een hoge snelheid bereiken in zwaarder weer op zee en blijft zeer wendbaar. In 12 weken tijd worden de interceptors opgeleverd.

 

 

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Apr 2018 >>
MTWTFSS
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Electric & Hybrid Marine World Expo

De Electric & Hybrid Marine World Expo wordt van 27 tot en met 29 juni 2018 in Amsterdam gehouden en is uitsluitend bedoeld voor het demonstreren van de allernieuwste elektrische en hybride voortstuwingstechnologieën, -onderdelen en -oplossingen voor de maritieme industrie.

De Electric & Hybrid Marine World Expo is een internationaal evenement met standhouders en bezoekers uit de hele wereld en het is de enige beurs en conferentie waar nieuwe efficiënte voortstuwingstechnologieën en -onderdelen worden getoond aan een publiek van ontwerpers van voortstuwingssystemen, scheepseigenaren en -operators, botenbouwers, motorfabrikanten, scheepsarchitecten en operators/bevelhebbers van militaire vloten.

Bezoekers krijgen uitsluitend puur elektrische voortstuwingssystemen, hybride systemen en uiteraard de onderdelen daarvoor te zien en de genodigden zijn degenen die verantwoordelijk zijn voor de inkoop en specificatie van scheepsmotoren en -onderdelen.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →