TEUbooker neemt Control Tower Wayz over

Foto: Pixabay

TEUbooker, de online portal voor het boeken van containertransporten binnen de haven van Rotterdam, heeft logistiek dienstverlener Wayz van Post-Kogeko overgenomen. Met de overname versterkt TEUbooker haar positie als synchromodale transport binnen de containerlogistiek.

TEUbooker is in november 2016 gelanceerd en heeft inmiddels voor diverse rederijen en terminals containers per binnenvaart, trein en truck uitgewisseld binnen de haven van Rotterdam.

Wayz is in 2011 gestart met de inrichting van een synchromodale Control Tower en heeft de afgelopen jaren een groot aantal groente- en fruitcontainers van de weg gehaald. 54% van deze containers zijn per binnenvaartschip vervoerd waarmee jaarlijks ruim 250.000 wegkilometers zijn voorkomen en 18.000 ton CO2 is bespaard.

Grotere containerstromen van de Maasvlakte naar de Eemhaven
TEUbooker gaat containerstromen bundelen in de Eemhaven en deze bijboeken op de binnenvaart. Samen met aangesloten barge operators creëert TEUbooker een lopende band over water. Door het bundelen van reefers kan de binnenvaart grotere containerstromen van de Maasvlakte naar de Eemhaven varen en vice versa. Met de planningstool worden import- en exportstromen inzichtelijk gemaakt en slimme combinaties gezocht, zodat het equipment van rederijen efficiënter kan worden ingezet.

Hans Nagtegaal, Director Containers Havenbedrijf Rotterdam: “Het Havenbedrijf Rotterdam feliciteert TEUbooker met de uitbreiding van haar portfolio. Het is een goede ontwikkeling die de effectiviteit en efficiency van de haven van Rotterdam verder vergroot.”

Modal shift
De containers worden vanaf de Reefer City Hub over de weg naar de eindbestemmingen in het Westland en Barendrecht gereden. Wegvervoerders kunnen hun wagenpark efficiënter inzetten en platrijden voorkomen. Managing Director van TEUbooker, Frans Swarttouw: “TEUbooker ziet de Reefer City Hub als eerste inland terminal waar we onze propositie gaan testen. Vanuit hier gaan we de komende maanden de eerste verder landinwaarts gelegen containerterminals aansluiten.” Met de TEUbooker tool hebben verladers en expediteurs direct inzicht in de mogelijkheden om containers per binnenvaart en spoor van en naar de zeehaven te vervoeren. In een persoonlijk dashboard volgt men de containers en (CO2) besparingen op de voet.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Jul 2018 >>
MTWTFSS
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Gentse Feesten met gratis rondvaarten

North Sea Port organiseert ook dit jaar tijdens de Gentse Feesten haar traditionele rondvaarten in het havengebied van Gent. Van zaterdag 14 tot en met zondag 22 juli 2017 vaart het havenjacht ‘Jacob van Artevelde’ maar liefst drie keer per dag het havengebied in. In totaal kunnen 2.500 passagiers vanop het water het havengebied van binnenuit beleven. De rondvaarten zijn helemaal gratis, maar vooraf inschrijven is wel verplicht.

Vertrek aan de Rigakaai
De ‘Jacob van Artevelde’ vertrekt vanaf de Rigakaai (tegenover ‘Weba’ en ‘Decathlon’) in het Gentse havengebied. Er zijn drie afvaarten per dag: om 10.30 uur, om 13.30 uur en om 16 uur. De trip duurt anderhalf uur. Tijdens de rondvaart geeft een gids uitleg over de haven en over wat er op de kaaien en het water te zien is. Per rondvaart kunnen er 90 passagiers aan boord. In totaal zullen zo bijna 2.500 passagiers het havengebied ontdekken.

Wel even inschrijven
Kijk op www.northseaport.com/rondvaarten voor meer informatie en reserveringen.

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >