Twee nieuwe Damen tugs voor het nieuwe Panamakanaal

Damen Tug ASD 2913. Artis Impression van Damen

De Meyer’s Group, een maritieme dienstverelener in Panama heeft twee Damen ASD 2913 Tugs bestelt om aan hun vloot toe te voegen. De sleepboten zullen worden ingezet in het nieuwe Panamakanaal en gaan ‘Arcangel San Rafael’ en ‘San Gabriel Arcangel’ heten. In mei en augustus worden de sleepboten opgeleverd.

De sleepboten voldoen aan de eisen van de Panama Canal Authority en hebben een trekkracht van minstens 80 ton. Met de nieuwe boten telt de vloot van Meyer’s Group 11 sleepboten. Zes daarvan zijn gebouwd door Damen.

Meyer’s Group kocht in 2012 drie sleepboten bij Damen.  Michel Mittelmeyer, CEO Meyer’s Group: “Wij willen een hele nieuwe vloot voor in Panama. Met de uitbreiding van het Panamakanaal zien we veel meer activiteiten. En hoewel er misschien minder feederschepen zijn, worden deze vervangen door mega containerschepen en tankers vandaar dat wij sterkere en veelzijdige sleepboten nodig hebben. De Damen ASD 2913 is topkwaliteit, heel wendbaar, veilig en comfortabel voor de bemanning.

 

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Apr 2018 >>
MTWTFSS
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Electric & Hybrid Marine World Expo

De Electric & Hybrid Marine World Expo wordt van 27 tot en met 29 juni 2018 in Amsterdam gehouden en is uitsluitend bedoeld voor het demonstreren van de allernieuwste elektrische en hybride voortstuwingstechnologieën, -onderdelen en -oplossingen voor de maritieme industrie.

De Electric & Hybrid Marine World Expo is een internationaal evenement met standhouders en bezoekers uit de hele wereld en het is de enige beurs en conferentie waar nieuwe efficiënte voortstuwingstechnologieën en -onderdelen worden getoond aan een publiek van ontwerpers van voortstuwingssystemen, scheepseigenaren en -operators, botenbouwers, motorfabrikanten, scheepsarchitecten en operators/bevelhebbers van militaire vloten.

Bezoekers krijgen uitsluitend puur elektrische voortstuwingssystemen, hybride systemen en uiteraard de onderdelen daarvoor te zien en de genodigden zijn degenen die verantwoordelijk zijn voor de inkoop en specificatie van scheepsmotoren en -onderdelen.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →