Safety Event over de veiligheid van nieuwe zeesluis IJmuiden

Nieuwe zeesluis IJmuiden. Foto: Rijkswaterstaat.

Hoe wordt de veiligheid geborgd van de nieuwe zeesluis IJmuiden? De grote vraag waar Pieter van Lierop van Ingenieursbureau Iv-Infra antwoord op gaat geven tijdens het Engineering Safety Event op 9 mei in Evoluon in Eindhoven.

De Noordersluis is gebouwd in 1929 en voldoet om technische en economische redenen niet meer aan de huidige eisen. De nieuwe Zeesluis wordt 500 m lang, 65 m breed en 18 m diep en is daarmee geschikt voor de steeds grotere en bredere schepen. Om natte voeten van het achterland te voorkomen wordt veel geïnvesteerd in besturingstechnische veiligheid (of functionele veiligheid).

Op het Safety event geeft Pieter van Lierop van Ingenieursbureau Iv-Infra antwoord op de volgende vragen:
■  Welke eisen stelt de klant aan veiligheid van de zeesluis?
■  Er is geen sluizennorm, maar welke normen hanteert Iv-Infra?
■  Hoe wordt veiligheid in het ontwerp geborgd en geverifieerd?
■  Welke valkuilen zijn er in een dergelijk multidisciplinair project?

Het programma van het Engineering Safety Event is te vinden op www.engineersonline.nl

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Apr 2018 >>
MTWTFSS
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Electric & Hybrid Marine World Expo

De Electric & Hybrid Marine World Expo wordt van 27 tot en met 29 juni 2018 in Amsterdam gehouden en is uitsluitend bedoeld voor het demonstreren van de allernieuwste elektrische en hybride voortstuwingstechnologieën, -onderdelen en -oplossingen voor de maritieme industrie.

De Electric & Hybrid Marine World Expo is een internationaal evenement met standhouders en bezoekers uit de hele wereld en het is de enige beurs en conferentie waar nieuwe efficiënte voortstuwingstechnologieën en -onderdelen worden getoond aan een publiek van ontwerpers van voortstuwingssystemen, scheepseigenaren en -operators, botenbouwers, motorfabrikanten, scheepsarchitecten en operators/bevelhebbers van militaire vloten.

Bezoekers krijgen uitsluitend puur elektrische voortstuwingssystemen, hybride systemen en uiteraard de onderdelen daarvoor te zien en de genodigden zijn degenen die verantwoordelijk zijn voor de inkoop en specificatie van scheepsmotoren en -onderdelen.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →