Eerste kaping sinds 2012 voor noordkust van Somalië

Tanker. Foto: Pexels

Op maandag is een olietanker gekaapt voor de noordkust van Somalië door twee skiffs met ruim 25 Somalische piraten. Er waren acht Sri Lankaanse bemanningsleden aan boord, dit meldde de Somalische autoriteiten dinsdag. Dit is de eerste keer sinds 2012 dat een koopvaardijschip werd gekaapt voor de kust van Somalië.

De tanker ‘Aris 13’ vervoerde benzine van Djibouti naar Mogadishu. De tanker vaart onder Comorese vlag en wordt beheerd door een rederij uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Vijf jaar geleden waren piraten zeer actief in Somalië. In 2011 zijn er volgens het International Maritime Bureau 237 schepen aangevallen waarbij honderden bemanningsleden zijn gegijzeld. De financiële schade was ruim 7 miljard dollar wereldwijd volgens Oceans Beyond Piracy. Viervijfde deel is door de internationale scheepvaartwereld zelf bekostigd.

Nederland neemt sinds 2009 deel aan een Europese antipiraterijmissie. Het marineschip Zr. Ms. Rotterdam wordt dit najaar ingezet voor de kust van Somalië gedurende 10 weken voor de antipiraterijmissie Atalanta van de Europese Unie .

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Apr 2018 >>
MTWTFSS
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Electric & Hybrid Marine World Expo

De Electric & Hybrid Marine World Expo wordt van 27 tot en met 29 juni 2018 in Amsterdam gehouden en is uitsluitend bedoeld voor het demonstreren van de allernieuwste elektrische en hybride voortstuwingstechnologieën, -onderdelen en -oplossingen voor de maritieme industrie.

De Electric & Hybrid Marine World Expo is een internationaal evenement met standhouders en bezoekers uit de hele wereld en het is de enige beurs en conferentie waar nieuwe efficiënte voortstuwingstechnologieën en -onderdelen worden getoond aan een publiek van ontwerpers van voortstuwingssystemen, scheepseigenaren en -operators, botenbouwers, motorfabrikanten, scheepsarchitecten en operators/bevelhebbers van militaire vloten.

Bezoekers krijgen uitsluitend puur elektrische voortstuwingssystemen, hybride systemen en uiteraard de onderdelen daarvoor te zien en de genodigden zijn degenen die verantwoordelijk zijn voor de inkoop en specificatie van scheepsmotoren en -onderdelen.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →