Spliethoff bestelt zes multipurpose schepen in China

Spliethoff laat zes Multipurpose Vessels bouwen in China. Foto: Spliethoff

De in Amsterdam gevestigde rederij Spliethoff heeft zes multipurpose schepen besteld bij Zhejiang Ouhua Shipbuilding in China. De schepen, met een totale lengte van 165 meter en een laadvermogen van ongeveer 18.000 ton, zullen een greep lengte hebben van ruim 100 meter en worden uitgerust met heavy lift kranen. De accommodatie en de brug zitten aan het boeg einde van het schip. Zo kan het schip ultra-lange stukken goed beschermd vervoeren, zoals windturbine onderdelen.

Het brandstofgebruik wordt geoptimaliseerd en de schepen worden voorzien van scrubbers om de uitstoot zoveel mogelijk te beperken. De R-Klasse schepen hebben een Polar Code en zijn daarmee geschikt om in het Noordpool gebied te varen.

Alle schepen worden in 2019 opgeleverd
De planning is dat het eerste schip in januari 2019 klaar is en gaat mv Raamgracht heten. De andere vijf schepen, mv Realengracht, mv Reguliersgracht, mv Rijpgracht, mv Ringgracht en mv Rozengracht volgen daarna met tussenpozen van twee maanden.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Apr 2018 >>
MTWTFSS
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Electric & Hybrid Marine World Expo

De Electric & Hybrid Marine World Expo wordt van 27 tot en met 29 juni 2018 in Amsterdam gehouden en is uitsluitend bedoeld voor het demonstreren van de allernieuwste elektrische en hybride voortstuwingstechnologieën, -onderdelen en -oplossingen voor de maritieme industrie.

De Electric & Hybrid Marine World Expo is een internationaal evenement met standhouders en bezoekers uit de hele wereld en het is de enige beurs en conferentie waar nieuwe efficiënte voortstuwingstechnologieën en -onderdelen worden getoond aan een publiek van ontwerpers van voortstuwingssystemen, scheepseigenaren en -operators, botenbouwers, motorfabrikanten, scheepsarchitecten en operators/bevelhebbers van militaire vloten.

Bezoekers krijgen uitsluitend puur elektrische voortstuwingssystemen, hybride systemen en uiteraard de onderdelen daarvoor te zien en de genodigden zijn degenen die verantwoordelijk zijn voor de inkoop en specificatie van scheepsmotoren en -onderdelen.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →