Gloednieuwe boot voor Team AkzoNobel in Volvo Ocean Race

Simeon Tienpont schipper van Team AkzoNobel. Foto: Giovanni Malgarini.

Het Nederlandse Team AkzoNobel van schipper Simeon Tienpont start de Volvo Ocean Race 2017-18 met een gloednieuwe boot. Dat maakte de Groningse topzeiler woensdag bekend tijdens de opening van de Hiswa in de RAI Amsterdam.

Team AkzoNobel gaat de zwaarste beproeving voor zeilteams aan met de nieuwste Volvo Ocean 65. Die wordt momenteel gebouwd bij Persico Marine in Bergamo, Italië. Als alles volgens planning verloopt, zal de boot eind mei klaar zijn. Deze 8e versie van de Volvo Ocean 65 is identiek aan de rest van de huidige eenheidsvloot, die aan de editie van 2014-15 deelnam.

“Team AkzoNobel is een jong team dat vanaf de grond wordt opgebouwd, dus een fonkelnieuwe boot voelt daarbij goed”, aldus Tienpont. “Een nieuwe boot is altijd spannend, maar deze is speciaal. Het lijkt nog maar zo kort geleden dat ik thuis aan de keukentafel deze campagne begon te plannen. Dat geeft een extra mooi gevoel om onze Volvo Ocean 65 vorm te zien krijgen.”

“In de zomer staat de doopceremonie in Nederland gepland”, vertelt Tienpont. “Het wordt een bijzonder moment om onze Team AkzoNobel voor de eerste keer thuis te brengen en aan onze Nederlandse supporters te tonen. De Volvo Ocean Race is enorm populair in Nederland. Zoals de Fransen van de Vendee Globe houden, zijn de Nederlanders gek op de Volvo Ocean Race. Als Nederlander ben ik immens trots om schipper te zijn van een Nederlandse Volvo Ocean Race-campagne.”

Tienpont is tweevoudig winnaar van de America’s Cup en hij nam tweemaal eerder deel aan de Volvo Ocean Race. Zijn zeilcarrière begon aan boord van de ABN Amro Two in 2005-06 en drie edities later keerde hij terug in de Race met Team Vestas Wind. De Groninger kreeg naar eigen zeggen vlinders in zijn buik toen hij voor het eerst zijn ogen op de nieuwe boot liet vallen.

De bestaande vloot ondergaat momenteel een refit van een miljoen euro per Volvo Ocean 65. Dit gebeurt bij The Boatyard in Lissabon, Portugal. Voor de bouw van de nieuwe boot worden dezelfde materialen en mallen gebruikt als voor de andere Volvo Ocean 65’s. Binnenkort gaat het achtste exemplaar op transport naar Lissabon, waar het aan rigoureuze testen wordt onderworpen om er zeker van te zijn dat het aan de strikte one-design criteria voldoet.

 

De Volvo Ocean Race start op 22 oktober 2017 in het Spaanse Alicante. De uiteindelijke finish vindt in de zomer van 2018 in Den Haag plaats. De teams zullen een parcours van circa 45.000 nautische mijlen rondom de wereld volbrengen. In totaal doen ze wereldwijd twaalf gaststeden aan.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Feb 2018 >>
MTWTFSS
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

HISWA Amsterdam Boat Show

De HISWA vindt plaats van woensdag 7 t/m zondag 11 maart 2018 in RAI Amsterdam. De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste jaarlijkse evenement van Nederland op het gebied van watersport, lifestyle en recreatie. Met honderden boten, een uitgebreid aanbod onderdelen & accessoires voor ieder type boot, lifestyle & recreatie en een boordevol kennis- en activiteitenprogramma, is de HISWA de perfecte start van het nieuwe watersportseizoen voor iedere (aankomend) watersporter.

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →