Nieuwe commissarissen voor Groningen Seaports 

Groningen Seaports N.V. heeft twee nieuwe commissarissen; mevrouw Dertje Meijer  en Joop Atsma . De nieuwe toezichthouders  zijn respectievelijk door de gemeente Delfzijl en de Provincie Groningen voorgedragen. Met hun voordracht is de RvC van Groningen Seaports, waarin ook zitting hebben Marijke van Beek , Herman Roose en Bert Bruggeman (voorzitter), weer compleet. 

Dertje Meijer  is woonachtig in Amsterdam, is opgegroeid In Groningen en heeft er ook gestudeerd. Zij heeft diverse posities bekleed bij o.a. Fokker Aircraft en luchthaven Schiphol. Recentelijk was zij CEO van Havenbedrijf Amsterdam. Per maart 2017 is zij Algemeen Directeur van Pathé Nederland.

Joop Atsma  woont in het Friese Surhuisterveen en heeft diverse landelijke politieke functies vervuld o.a. als lid van de Tweede Kamer (CDA). Eveneens was hij staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu waaronder de beleidsterreinen water, luchtvaart, klimaat en milieu.  Sinds 2014 is Joop Atsma voorzitter van de Vereniging van Tankopslag bedrijven. En sinds mei 2015 is hij Lid van de Eerste Kamer.

Joop Atsma

Volgens voorzitter Bert Bruggeman past de benoeming van deze externe kandidaten geheel in de lijn die bij de verzelfstandiging van Groningen Seaports N.V. in 2013 in gang is gezet. “Na deze verzelfstandiging zijn de provincie Groningen en de gemeenten Eemsmond en Delfzijl
(de aandeelhouders) op grotere afstand gekomen. Hun belangen zijn voortaan geborgd in een zogenaamde gemeenschappelijke regeling”. Volgens Bruggeman zullen de beide commissarissen vanwege hun grote kennis en ervaring  met bedrijfsleven en overheid, en met diverse ermee samenhangende sectoren zoals de industrie en de maritieme sector een positieve bijdrage leveren aan het toezichthoudend orgaan van Groningen Seaports. De bindende voordrachten van gemeente Delfzijl en provincie Groningen zullen nog deze maand worden omgezet in een formele benoeming.