Studievereniging Gezelschap Leeghwater aan het woord

Studievereniging Gezelschap Leeghwater

“Lid zijn van een studievereniging zie ik als een goede aanvulling van mijn studie Werktuigbouwkunde. Niet alleen op sociaal gebied, maar juist ook met betrekking tot carrièremogelijkheden.” Roderik Verbruggen is vier jaar lid van Gezelschap Leeghwater, de studievereniging van de studie Werktuigbouwkunde aan de TU Delft. Dit jaar bestaat de vereniging 150 jaar en viert haar 30ste lustrum.

Samenwerken met bedrijven uit de maritieme en offshore industrie
Natuurlijk worden er genoeg feestjes, borrels en reizen georganiseerd bij Gezelschap Leeghwater. Vooral in het komende lustrumjaar. Maar de studievereniging doet veel meer dan dat en zet zich in om studenten van Werktuigbouwkunde te helpen bij zijn of haar ontwikkeling tot een ingenieur en bereid hen voor op het werkveld. “Er wordt veel samengewerkt met bedrijven uit de maritieme en offshore industrie als Heerema, Damen, Huisman en Boskalis”, vertelt Roderik enthousiast. “Zo worden er lezingen en casestudies georganiseerd. Studenten leren hoe het er in werkelijkheid aan toe gaat en welke problemen zich kunnen voor doen.” Volgens Roderik zijn deze samenwerkingen niet alleen interessant voor studenten, maar juist ook voor de bedrijven. “Middels deze activiteiten en excursies worden studenten geënthousiasmeerd voor deze industrie.”

Baangarantie? “Wij merken dat er juist heel veel vraag is naar jonge ingenieurs”
Uit cijfers blijkt dat de aanvragen bij technische studies steeds verder stijgen. Verwacht Roderik dat dit invloed heeft op de baangarantie van werktuigbouwkundigenstudenten? “Wij merken dat er juist heel veel vraag is naar jonge ingenieurs. Naar verwachting gaat deze vraag in de toekomst alleen maar verder toenemen, juist ook in de maritieme en offshore industrie.” De studievereniging wil dit jaar nog meer gaan samenwerkingen met diverse bedrijven uit de maritieme en offshore industrie. “Op het Maritime & Offshore Career Event (MOCE) op19 april in Rotterdam hopen wij met deze bedrijven in contact te komen.”

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Oct 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >