Studievereniging Gezelschap Leeghwater aan het woord

Studievereniging Gezelschap Leeghwater

“Lid zijn van een studievereniging zie ik als een goede aanvulling van mijn studie Werktuigbouwkunde. Niet alleen op sociaal gebied, maar juist ook met betrekking tot carrièremogelijkheden.” Roderik Verbruggen is vier jaar lid van Gezelschap Leeghwater, de studievereniging van de studie Werktuigbouwkunde aan de TU Delft. Dit jaar bestaat de vereniging 150 jaar en viert haar 30ste lustrum.

Samenwerken met bedrijven uit de maritieme en offshore industrie
Natuurlijk worden er genoeg feestjes, borrels en reizen georganiseerd bij Gezelschap Leeghwater. Vooral in het komende lustrumjaar. Maar de studievereniging doet veel meer dan dat en zet zich in om studenten van Werktuigbouwkunde te helpen bij zijn of haar ontwikkeling tot een ingenieur en bereid hen voor op het werkveld. “Er wordt veel samengewerkt met bedrijven uit de maritieme en offshore industrie als Heerema, Damen, Huisman en Boskalis”, vertelt Roderik enthousiast. “Zo worden er lezingen en casestudies georganiseerd. Studenten leren hoe het er in werkelijkheid aan toe gaat en welke problemen zich kunnen voor doen.” Volgens Roderik zijn deze samenwerkingen niet alleen interessant voor studenten, maar juist ook voor de bedrijven. “Middels deze activiteiten en excursies worden studenten geënthousiasmeerd voor deze industrie.”

Baangarantie? “Wij merken dat er juist heel veel vraag is naar jonge ingenieurs”
Uit cijfers blijkt dat de aanvragen bij technische studies steeds verder stijgen. Verwacht Roderik dat dit invloed heeft op de baangarantie van werktuigbouwkundigenstudenten? “Wij merken dat er juist heel veel vraag is naar jonge ingenieurs. Naar verwachting gaat deze vraag in de toekomst alleen maar verder toenemen, juist ook in de maritieme en offshore industrie.” De studievereniging wil dit jaar nog meer gaan samenwerkingen met diverse bedrijven uit de maritieme en offshore industrie. “Op het Maritime & Offshore Career Event (MOCE) op19 april in Rotterdam hopen wij met deze bedrijven in contact te komen.”

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Apr 2018 >>
MTWTFSS
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Electric & Hybrid Marine World Expo

De Electric & Hybrid Marine World Expo wordt van 27 tot en met 29 juni 2018 in Amsterdam gehouden en is uitsluitend bedoeld voor het demonstreren van de allernieuwste elektrische en hybride voortstuwingstechnologieën, -onderdelen en -oplossingen voor de maritieme industrie.

De Electric & Hybrid Marine World Expo is een internationaal evenement met standhouders en bezoekers uit de hele wereld en het is de enige beurs en conferentie waar nieuwe efficiënte voortstuwingstechnologieën en -onderdelen worden getoond aan een publiek van ontwerpers van voortstuwingssystemen, scheepseigenaren en -operators, botenbouwers, motorfabrikanten, scheepsarchitecten en operators/bevelhebbers van militaire vloten.

Bezoekers krijgen uitsluitend puur elektrische voortstuwingssystemen, hybride systemen en uiteraard de onderdelen daarvoor te zien en de genodigden zijn degenen die verantwoordelijk zijn voor de inkoop en specificatie van scheepsmotoren en -onderdelen.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →