Vijf nominaties voor HISWA Product van het Jaar 2017

HISWA 2016

Er zijn vijf producten genomineerd voor de HISWA Product van het Jaar 2017 verkiezing. De jaarlijkse prijs voor de beste productinnovatie in de watersportbranche. De nominaties zijn door een onafhankelijke vakjury toegekend aan de Oceanvolt, Hobie Miragedrive 180, WinGPS 5 Voyager 2017, WinGPS Marine AR en PSI Aircover. De winnaar wordt tijdens de opening van HISWA 2017, op woensdag 8 maart in RAI Amsterdam, bekendgemaakt.

De onafhankelijke vakjury, onder leiding van Guido Beekmann van Beekmann Expertise, heeft alle inzendingen beoordeeld op criteria als onderscheidend karakter, toepasbaarheid van het product, innovativiteit en prijsniveau. Daarnaast moet het product op de markt verkrijgbaar of in prototype beschikbaar zijn. De volgende vijf producten hebben een nominatie mogen ontvangen.

 1. Oceanvolt (Clouds International B.V.)
  Elektrische aandrijvingen voor motorboten en zeiljachten tot 85ft. Regenereren mogelijk.
 2. Hobie Miragedrive 180 (Hobie Kayak)
  Een nieuw systeem waarmee met een simpele beweging geschakeld kan worden tussen voor- en achteruit. Handig om positie te houden in stroming, op krappe wateren manoeuvreren, etc.
 3. WinGPS 5 Voyager 2017 (Stentec Software)
  Navigatiesoftware voor zeilers met een ‘comfortabel-varen-functie’. Hiermee kan eenvoudig een route worden uitgezet over wateren met veel/hoge golven.
 4. WinGPS Marine AR (Stentec Software)
  Een navigatie-app voor Android met augmented reality waarmee de horizon wordt gescand die de situatie (boeien, havens, bruggen etc.)rondom het schip zichtbaar maakt.
 5. PSI Aircover (PSI Aircover)
  De eerste gemakkelijke rolfokhoes.

Op het InnovationLAB op de HISWA zijn alle genomineerde producten te bezichtigen tot en met zondag 12 maart.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Gepubliceerd op February 21, 2017 met de tags .

Carrière>

Events>

<< Feb 2018 >>
MTWTFSS
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

HISWA Amsterdam Boat Show

De HISWA vindt plaats van woensdag 7 t/m zondag 11 maart 2018 in RAI Amsterdam. De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste jaarlijkse evenement van Nederland op het gebied van watersport, lifestyle en recreatie. Met honderden boten, een uitgebreid aanbod onderdelen & accessoires voor ieder type boot, lifestyle & recreatie en een boordevol kennis- en activiteitenprogramma, is de HISWA de perfecte start van het nieuwe watersportseizoen voor iedere (aankomend) watersporter.

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →