Techniekfestival voor jongeren in Onderzeebootloods

Op donderdag 23 februari vindt in de Onderzeebootloods op RDM Rotterdam het techniekfestival TECHxWORLD plaats. TECHxWORLD laat jongeren zien hoe veelzijdig en dynamisch techniek, technologie en ICT kunnen zijn. De organisatie wil zo het tekort aan bèta’s in ons land terugdringen. Binnen de acht werelden van techniek worden bezoekers uitgedaagd met opdrachten, workshops en verschillende activiteiten. TECHxWORLD richt zich op studenten MBO, HBO en WO die een technische studie volgen, maar ook op bovenbouwleerlingen van het voortgezet onderwijs.

Bezoekers kunnen in de wereld van TECHxLIFESTYLE meedenken over de oplossing voor de plastic soep, zelf een machine ontwikkelen en deze ter plaatse testen. Defensie laat jongeren binnen de wereld van TECHxSECURITY een F-35 (Joint Strike Fighter) simulator ervaren. Bij TECHxENERGY controleer je met een VR-bril een hoogspanningsstation op plaatsen waar het veel te gevaarlijk is om zelf te komen.

Bovenbouw VWO presenteren eigen oplossingen en ideeën 
Dat de jeugd niet vies is van een technische uitdaging blijkt ook uit de technasia-pitches die om 13.00 uur plaatsvinden. Scholieren van de bovenbouw VWO hebben met een frisse blik gekeken naar projecten van bedrijven en presenteren hun eigen oplossingen en ideeën. Daarnaast presenteren studenten van de Hogeschool Rotterdam om 10.00 uur de eerste elektrische foodtruck in een klassieke Citroën HY-bus uit 1973. Het eigen ontwerp is gerealiseerd in een samenwerking tussen onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven en zal na het festival door een cateraar in gebruik worden genomen.

Stageplaatsen en openstaande vacatures
Voor studenten is er ook aandacht voor stageplaatsen en openstaande vacatures waarmee een goede doorstroom naar het bedrijfsleven bevorderd wordt.