Tall Ship Spaanse Marine komt naar Sail Den Helder

Tall Ship Juan Sebastian de Elcano van de Spaanse Koninklijke Marine komt naar Sail Den Helder. Foto: Mirjam Terpstra, Sail Den Helder

Na de komst van de Russische windjammers Sedov van 117 meter en Kruzenshtern van 114,5 meter, heeft nu ook de Juan Sebastian de Elcano van de Koninklijke Spaanse Marine van 113 meter haar komst bevestigd voor Sail Den Helder van 22 tot en met 25 juni. Juan Sebastian de Elcano is het derde grootste Tall Ship ter wereld.

Juan Sebastian de Elcano was in 2013 voor het eerst in Nederland, ook tijdens Sail Den Helder. Het schip werd in 1927 in de vaart gebracht en werd gebouwd in Cadiz. Als opleidingsinstituut voor de Koninklijke Spaanse Marine is zij geen reguliere deelnemer aan Tall Ships evenementen in Europa of daarbuiten en zeer selectief in de evenementen waar zij wel verschijnt.

De Spaanse ontdekkingsreiziger Juan Sebastian Elcano
Het schip is vernoemd naar de Spaanse ontdekkingsreiziger Juan Sebastian Elcano, die als eerste Spanjaard rond de wereld zeilde. Met haar vier masten is zij een indrukwekkende verschijning. Ook het grote aantal opvarenden, bestaande uit ruim 300 cadetten en matrozen in opleiding in uniformen is een indrukwekkend.

Sail Den Helder en De Marinedagen
Sail Den Helder 2017 wordt georganiseerd van 22-25 juni 2017, in nauwe samenwerking met de Koninklijke Marine, die gelijktijdig haar nationale Marinedagen houdt. Beide evenementen trekken veel bezoekers. De civiele en militaire schepen zijn te bezoeken en de marine geeft verschillende demonstraties.

Grootste Sail Den Helder tot nu toe
Naast de drie enorme Tall Ships, komen er nog zo’n 30 andere Tall Ships en traditionele zeilschepen naar Sail Den Helder. Deze editie van Sail Den Helder in 2017 lijkt de grootste te gaan worden die ooit in Den Helder werd gerealiseerd.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Apr 2018 >>
MTWTFSS
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Electric & Hybrid Marine World Expo

De Electric & Hybrid Marine World Expo wordt van 27 tot en met 29 juni 2018 in Amsterdam gehouden en is uitsluitend bedoeld voor het demonstreren van de allernieuwste elektrische en hybride voortstuwingstechnologieën, -onderdelen en -oplossingen voor de maritieme industrie.

De Electric & Hybrid Marine World Expo is een internationaal evenement met standhouders en bezoekers uit de hele wereld en het is de enige beurs en conferentie waar nieuwe efficiënte voortstuwingstechnologieën en -onderdelen worden getoond aan een publiek van ontwerpers van voortstuwingssystemen, scheepseigenaren en -operators, botenbouwers, motorfabrikanten, scheepsarchitecten en operators/bevelhebbers van militaire vloten.

Bezoekers krijgen uitsluitend puur elektrische voortstuwingssystemen, hybride systemen en uiteraard de onderdelen daarvoor te zien en de genodigden zijn degenen die verantwoordelijk zijn voor de inkoop en specificatie van scheepsmotoren en -onderdelen.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →