ROVC breidt practicum uit naar Eriks in Rotterdam

ROVC, partner in trainingen en opleidingen voor technisch Nederland, breidt haar practicum uit met een nieuwe locatie bij Eriks BV op de Sevillaweg 75 in Rotterdam. Vanuit de industrie was er vraag naar een locatie met minder reistijd voor de cursisten. Met deze locatie kunnen technici snel en efficiënt een opleidingsprogramma volgen op eigen bodem. 

Roel Greutink, manager Business Development bij ROVC: “Veel organisaties hebben behoefte om technici bij te scholen. Vooral organisaties die met ploegendiensten werken, vinden het lastig om een cursus te plannen voor technici. Met de uitbreiding van onze practicumlocatie zitten we in het hart van de Nederlandse industrie. We bieden organisaties meer flexibiliteit. Cursisten hoeven voor de practicumdagen niet langer af te reizen naar onze hoofdlocatie in Ede. Bovendien brengen we cursisten dichter bij de praktijk. Ze kunnen vanuit hun eigen werkomgeving aan de slag.”

Cursussen voor de maritieme sector
Naast de trainingen en cursussen binnen Elektrotechniek en Industriële Automatisering staan er ook cursussen gepland voor de maritieme sector. Speciaal voor deze branche staan de lesdagen achter elkaar ingepland. Zo kunnen technici in hun tijd aan wal snel en efficiënt worden bijgeschoold. Ook biedt ROVC in het nieuwe practicum trainingen aan op het gebied van Veiligheid, Gezondheid & Milieu. Meer informatie is beschikbaar via www.rovc.nl/rotterdam.

Cursussen en trainingen beschikbaar in het nieuwe practicum:
·         Basis elektrotechniek
·         Elektrisch schakelen
·         Elektrisch schakelen – Maritiem
·         Storingzoeken in elektrotechnische installaties
·         Frequentieregelaars
·         ATEX – Basisprincipes explosieveiligheid
·         ATEX – Onderhoud en installatie materieel
·         Pneumatiek
·         Maintenance
·         Mechanische aandrijftechniek
·         Netwerken cursussen (CAN-bus/ Modbus/ PROFIBUS en PROFINET configureren/ Inleiding in bussystemen)
·         Siemens S7-300/400
·         Verschillende NEN 3140-trainingen
·         Basis gebruik gebouwbeheersystemen