MSC ontvangt extra donatie voor ‘Vis voor Goed’ project

MSC ontvangt extra donatie van 1,75 miljoen euro voor 'Vis voor Goed' project. Foto: MSC

Nationale Postcode Loterij heeft een extra donatie gegeven aan het Marine Stewardship Council (MSC) van 1,75 miljoen euro voor het ‘Vis voor Goed’ project in ontwikkelingslanden. Deze donatie komt bovenop de 500.000 euro die het MSC jaarlijks ontvangt van de Nationale Postcode Loterij.

In een 4-jarige project werkt MSC samen met vissers en lokale partners in ontwikkelingslanden om gezonde visbestanden te realiseren en de visserij in balans te brengen met de natuur, voor nu en voor in de toekomst. Dat helpt ook de lokale bevolking omdat vis in deze regio’s vaak de belangrijkste bron van eiwit is, en visserij een belangrijke bron van inkomsten. Het bouwen van partnerschappen met lokale NGO’s zal de visserijen helpen om zich te verbeteren. De partners leveren lokale kennis, netwerk en expertise voor het beschermen van oceaan leven. Continue steun zal de visserijen helpen hun visserij praktijk te verduurzamen.

Indonesië, Zuid-Afrika en Mexico zijn gekozen voor dit project
De noodzaak om met vissers in deze landen te werken is groot omdat overbevissing een probleem vormt en kwetsbare ecosystemen beschermd moeten worden. Het vergroten van duurzame visserij in deze landen is essentieel voor de voedselzekerheid en economische ontwikkeling, en tevens voor het veiligstellen van kwetsbare mariene ecosystemen en wereldwijde biodiversiteit. Indonesië, Zuid-Afrika en Mexico zijn gekozen als potentiële landen in dit project vanwege het economische belang van de visserij, noodzaak om het marine leven te beschermen en de aanwezigheid van ondersteunende partner organisaties.

“Deze genereuze schenking helpt MSC en haar partners om het verschil te maken. We zijn echt blij met de financiering van de Nationale Postcode Loterij voor dit project,” zei Rupert Howes, Chief Executive van de MSC. “De MSC heeft de tools, training en het netwerk om kleinschalige vissers en ontwikkelingslanden te helpen op hun reis van de verduurzamen van de visserij. Deze financiering betekent dat we deze nu kunnen inzetten om meer vissersgemeenschappen in hun kracht te zetten om de oceanen te beschermen voor toekomstige generaties. “

Eerdere successen
Het project bouwt voort op successen van vergelijkbare MSC pre-assessment projecten met partners in Frankrijk, Japan, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Meer dan 310 visserijen in 33 landen zijn nu MSC gecertificeerd
Dit is ongeveer 10% van de vis die wereldwijd gevangen wordt. Bij de Postcode Loterij gaat de helft van de lotprijs naar goede doelen. MSC is een van de 99 goede doelen die de Postcode Loterij steunt. De cheque voor dit Extra Project ‘Vis voor Goed’ werd in ontvangst worden genomen tijdens het Goed Geld Gala, op 6 februari in Koninklijk Theater Carré Amsterdam.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Jan 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tentoonstelling over Abel Tasman 

Precies 375 jaar geleden vertrok Lutjegaster Abel Tasman vanuit Batavia met twee schepen – De Heemskerck en de Zeehaen – en 110 man aan boord richting het onbekende Zuidland. Een reis die enorme ontdekkingen op zou leveren, waaronder het gebied dat later Tasmanië zou worden genoemd. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is van 25 november t/m 18 februari de tentoonstelling ‘Abel Tasman – Welkom aan boord!’ te zien. In de tentoonstelling wordt er terug gekeken op deze reis en wordt het leven aan boord getoond aan de hand van drie vertellers.

De ontdekkingsreizen van de Nederlanders in de 17e eeuw betekenden een grote aanslag op Portugal en Spanje die de zeehandel in handen hadden. Ook Abel Tasman werd door de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) erop uitgezonden om het  onbekende Zuidland te openen voor handel. Hij ontdekte op zijn reizen tussen 1642 en 1644 Tasmanië, Nieuw-Zeeland en Tongatapu en bracht grote delen van Australië in kaart. In ‘Abel Tasman –Welkom aan boord!’ laten drie vertellers de bezoeker kennismaken met Abel Tasmans scheepsreis met De Heemskerck. Scheepstimmerman Jacobs, navigator Visscher en barbier Haelbos vertellen over het doel van de expeditie, de verkenning van de kust en plaatsbepaling als navigator en het leven aan boord en ontmoetingen met eilandbewoners.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum verandert de komende jaren van maritiem museum naar het historisch museum van Groningen.

 

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →