Robot maakt onderwaterschip schoon tijdens laden en lossen

Zr. Ms. Karel Doorman wordt schoongemaakt door de robot in de haven van Den Helder. Foto: Fleet Cleaner.

De gehele romp van een schip reinigen terwijl deze in het water blijft liggen kan met de innovatieve robot van Fleet Cleaner. Onlangs heeft het bedrijf de eerste proef gedaan bij de Zr. Ms. Karel Doorman, het grootste marineschip van de Koninklijke Marine in de haven van Den Helder.

De aangroei van het onderwaterschip is verwijderd door de innovatieve scheepsreinigingsrobot. Het gehele onderwaterschip en het vervuilde oppervlak boven de waterlijn is schoongemaakt door de robot.

Brandstof besparing
Door de aangroei op onderwaterschepen verbruiken de schepen meer brandstof. Fleet Cleaner richt zich op het aanbieden van deze reinigingsdienst voor schepen, waarmee brandstof bespaard wordt voor rederijen.

Tijdens het laden en lossen in de haven
De innovatieve robot is in staat om tijdens het laden en lossen in de haven een schip volledig te reinigen binnen een dag. Door het gebruik van hogedruk waterjets wordt de coating niet beschadigd tijdens het reinigingsproces. Dit is door coating experts bevestigd tijdens het reinigen van de Zr. Ms. Karel Doorman met verschillende coatingmetingen.

Het afval wordt opgevangen en gefilterd
Alle verwijderde aangroei wordt opgevangen door het apparaat en vervolgens gefilterd door het support systeem waardoor Fleet Cleaner een milieuvriendelijke oplossing biedt voor scheepsreiniging.

In maart dit jaar gaat Fleet Cleaner starten in de haven van Rotterdam. De reinigingsdienst wordt aangeboden door dienstverlener OH Ship Cleaning.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Feb 2018 >>
MTWTFSS
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

HISWA Amsterdam Boat Show

De HISWA vindt plaats van woensdag 7 t/m zondag 11 maart 2018 in RAI Amsterdam. De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste jaarlijkse evenement van Nederland op het gebied van watersport, lifestyle en recreatie. Met honderden boten, een uitgebreid aanbod onderdelen & accessoires voor ieder type boot, lifestyle & recreatie en een boordevol kennis- en activiteitenprogramma, is de HISWA de perfecte start van het nieuwe watersportseizoen voor iedere (aankomend) watersporter.

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →