Van Oord en Boskalis gaan grootste haven van Latijns-Amerika uitdiepen

Van Oord en Boskalis hebben een baggercontract binnen gesleept voor de haven Santos in Latijns-Amerika. De Braziliaanse minister van Transport, Mauricio Quintella Lessa, heeft dit vorige week bekend gemaakt tijdens het 125-jarig bestaan van de haven.

Santos is de grootste zeehaven in Brazilië en sinds 2006 de grootste containerhaven van Latijns-Amerika. Het contract zal deze week worden getekend, zo meldt de Braziliaanse federale regering.

Zowel de haven met de containerterminals als de toegangskanalen worden uitgediept. Het project gaat zo’n 110 miljoen euro kosten en zal 17 maanden in beslag nemen. Zes maanden zijn nodig voor de voorbereidingen en 11 maanden voor de werkzaamheden zelf.

In de komende maanden worden studies uitgevoerd en wordt het ontwerp van de vaargeulen en de ligplaatsen van de haven tegen het licht gehouden. De baggerwerken starten naar verwachting later dit jaar met de inzet van diverse sleephopperzuigers en een backhoe. De activiteiten worden naar verwachting in 2018 afgerond.