11 februari open huis Nova College Maritiem IJmuiden

Binnenvaart simulator op Nova College Maritiem in IJmuiden. Foto: Nova College

De opleidingen van Nova College Maritiem en MyTec houden zaterdag 11 februari van 10.00 – 14.00 uur Open huis. Op de Kanaalstraat 7 in IJmuiden krijgen belangstellenden informatie over zeevaart, binnenvaart, havenlogistiek en MyTec en op de Almenumerweg 1 in Harlingen over binnenvaart en zeevaart.

Studenten verzorgen rondleidingen in het high tech hoogspaningslokaal en vertellen over hun ervaringen. Wie dat wil kan zelf aan het roer staan op de simulatoren voor zeevaart en binnenvaart. Werkgevers en stagebedrijven zoals Spliethoff Group, Koninklijke Wagenborg, JR Shipping BV, Lowland Marine & Offshore, Fairmount Marine BV, Transport & Offshore Services en de bedrijven verenigd in Stichting Leer werken in de Techniek geven informatie over de stage en carrièrekansen in de scheepvaart en de techniek. Vanaf de school in IJmuiden rijdt een pendelbusje naar de trainingslocatie brandveiligheid, Amsterdamse weg 12h in Velsen-Zuid voor een rondleiding. Daar kunnen bezoekers de hitte en rook ervaren in de simulator tijdens een brandveiligheidsoefening.

Maritieme Academie Holland
Nova College Maritiem biedt onder de vlag van de Maritieme Academie Holland in IJmuiden en Harlingen vmbo en mbo voor de Zeevaart, Rijn- en Binnenvaart en een breed aanbod aan nascholing voor deze sector. De opleidingen geven een drempelloze aansluiting op het hbo voor scheepvaart in Amsterdam.

MyTec met topopleiding
Ook de Nova College MyTec opleidingen Allround operationeel technicus (Topopleiding volgens de Keuzegids MBO 2017), Middenkader engineering elektro en Middenkader engineering werktuigbouw houden zaterdag 11 februari Open huis bij Nova College op de Kanaalstraat in IJmuiden. In deze opleiding leren studenten het beheer en onderhoud van grote apparaten zoals verbrandingsmotoren, zuiveringsinstallaties en generatoren bij grote bedrijven. De energiesector heeft grote behoefte aan goed opgeleide technici. Daarom werken grote bedrijven verenigd in Stichting Leer werken in de Techniek samen met Nova College MyTec en garanderen zij een stageplek.

Aanmelden voor het Open huis kan via novacollege.nl. Wie zich aanmeldt ontvangt vooraf een mail met het programma.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Jan 2020 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Geen evenementen Geen evenementen