Koning opent Maritiem en Logistiek College De Ruyter

Koning Willem-Alexander heeft op 3 februari het gerenoveerde Maritiem en Logistiek College De Ruyter in Vlissingen heropend. Vervolgens bracht hij een bezoek aan het Emergency Towing Vessel ‘Guardian’ van het sleep- en bergingsbedrijf Multraship in Terneuzen, dat nauw met deze opleiding samenwerkt. Het Maritiem en Logistiek College De Ruyter leidt studenten op tot stuurman en scheepswerktuigkundige.

Dankzij de renovatie zijn er nu moderne lesfaciliteiten, waaronder nieuwe radar- en brugsimulatoren. In het gerestaureerde schoolgebouw komen op diverse manieren nautische aspecten terug. Zo zijn er op het dak twee lokalen, die lijken op de brug van een schip. De buitenkant symboliseert de vorm van een terminal met containers.

Koning Willem-Alexander heropende het College door de scheepstelegraaf in ‘volle kracht vooruit’ te zetten. De schepen van Multraship die voor de school lagen begroetten de Koning met hun scheepshoornen en waterkanonnen.

Het College De Ruyter werkt al decennialang samen met Multraship
Dit bedrijf biedt stageplaatsen aan studenten waar zij de nodige praktijkervaring opdoen. De Koning maakte een korte vaartocht aan boord van het Emergency Towing Vessel ‘Guardian’ van Multraship. Daar sprak hij met bemanning en stagiaires die aan boord van het schip werken. De Guardian is voor 10 jaar door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu ingehuurd om noodhulp te verlenen aan schepen die in de problemen zijn geraakt op de Noordzee. Dit gebeurt onder aansturing van de Nederlandse Kustwacht.