Lezing over Maritieme Dienstverlening in Rotterdamse haven

Koninklijke Roeiers Vereeniging Eendracht (KVRE). Roeiers hebben als taak de schepen veilig vast te leggen of los te maken bij de juiste kade. Foto: Maritiem Museum

Op donderdag 16 februari organiseert het Maritiem Museum Rotterdam om 20.00 uur een lezing over Maritieme Dienstverlening in de Rotterdamse haven. In de haven, waar jaarlijks 465 miljoen ton aan goederen wordt overgeslagen, is veiligheid, efficiëntie en snelheid essentieel en de maritieme dienstverlener onmisbaar. Vier ervaringsdeskundigen nemen het publiek tijdens de lezing mee in een wereld waarin duizenden stille krachten zorgen voor een geruisloos proces in een industrie die nooit slaapt.

Drie dienstverleners aan het woord
Op 16 februari komen, in het Maritiem Museum Rotterdam, drie maritieme dienstverleners aan het woord. Pieter Bloemendaal van de Vereniging van Rotterdamse Cargadoors (VRC); cargadoors zorgen ervoor dat de lading van de schepen zonder problemen of wachttijden gelost of geladen kunnen worden. Elco Oskam en Tjitte de Groot van de Regionale Loodsencorporatie Rotterdam-Rijnmond vertellen over hoe loodsen de zeeschepen begeleiden bij aankomst en vertrek uit de haven. De laatste spreker is Erik de Neef, Havenman van het jaar 2016 en voorzitter en roeier van de Koninklijke Roeiers Vereeniging Eendracht (KVRE). Roeiers hebben als taak de schepen veilig vast te leggen of los te maken bij de juiste kade. Alle sprekers reflecteren op veranderingen door de jaren heen, bespreken de samenwerking tussen de verschillende dienstverleners en schetsen het belang van innovaties in deze maritieme branche.

Aanmelden voor de lezing 
De lezing ‘Maritieme Dienstverlening’ vindt plaats op 16 februari om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) en kost €11,50 per persoon incl. 2 consumpties. Aanmelden kan via rsvp@maritiemmuseum.nl of 010-413 26 80.Vrienden, Business Club Partners en Sponsors hebben gratis toegang. Wie zich op de avond zelf aanmeldt als vriend voor €47.50 per jaar, krijgt gratis toegang tot de lezing en wordt in 2017 getrakteerd op exclusieve vriendenvoordeel.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2018 >>
MTWTFSS
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >