Lezing over Maritieme Dienstverlening in Rotterdamse haven

Koninklijke Roeiers Vereeniging Eendracht (KVRE). Roeiers hebben als taak de schepen veilig vast te leggen of los te maken bij de juiste kade. Foto: Maritiem Museum

Op donderdag 16 februari organiseert het Maritiem Museum Rotterdam om 20.00 uur een lezing over Maritieme Dienstverlening in de Rotterdamse haven. In de haven, waar jaarlijks 465 miljoen ton aan goederen wordt overgeslagen, is veiligheid, efficiëntie en snelheid essentieel en de maritieme dienstverlener onmisbaar. Vier ervaringsdeskundigen nemen het publiek tijdens de lezing mee in een wereld waarin duizenden stille krachten zorgen voor een geruisloos proces in een industrie die nooit slaapt.

Drie dienstverleners aan het woord
Op 16 februari komen, in het Maritiem Museum Rotterdam, drie maritieme dienstverleners aan het woord. Pieter Bloemendaal van de Vereniging van Rotterdamse Cargadoors (VRC); cargadoors zorgen ervoor dat de lading van de schepen zonder problemen of wachttijden gelost of geladen kunnen worden. Elco Oskam en Tjitte de Groot van de Regionale Loodsencorporatie Rotterdam-Rijnmond vertellen over hoe loodsen de zeeschepen begeleiden bij aankomst en vertrek uit de haven. De laatste spreker is Erik de Neef, Havenman van het jaar 2016 en voorzitter en roeier van de Koninklijke Roeiers Vereeniging Eendracht (KVRE). Roeiers hebben als taak de schepen veilig vast te leggen of los te maken bij de juiste kade. Alle sprekers reflecteren op veranderingen door de jaren heen, bespreken de samenwerking tussen de verschillende dienstverleners en schetsen het belang van innovaties in deze maritieme branche.

Aanmelden voor de lezing 
De lezing ‘Maritieme Dienstverlening’ vindt plaats op 16 februari om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) en kost €11,50 per persoon incl. 2 consumpties. Aanmelden kan via rsvp@maritiemmuseum.nl of 010-413 26 80.Vrienden, Business Club Partners en Sponsors hebben gratis toegang. Wie zich op de avond zelf aanmeldt als vriend voor €47.50 per jaar, krijgt gratis toegang tot de lezing en wordt in 2017 getrakteerd op exclusieve vriendenvoordeel.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Feb 2018 >>
MTWTFSS
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

HISWA Amsterdam Boat Show

De HISWA vindt plaats van woensdag 7 t/m zondag 11 maart 2018 in RAI Amsterdam. De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste jaarlijkse evenement van Nederland op het gebied van watersport, lifestyle en recreatie. Met honderden boten, een uitgebreid aanbod onderdelen & accessoires voor ieder type boot, lifestyle & recreatie en een boordevol kennis- en activiteitenprogramma, is de HISWA de perfecte start van het nieuwe watersportseizoen voor iedere (aankomend) watersporter.

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →