Wintertraining en samenwerking Korps Mariniers in Noorwegen

Wintertraining Korps Mariniers in Noorwegen. Foto: Defensie

Minister van Defensie, Jeanine Hennis-Plasschaert, breng op 31 januari en 1 februari een bezoek aan Noorwegen. Zij spreekt in Oslo met haar Noorse collega Ine Eriksen Soreide en aansluitend bezoeken beide ministers gezamenlijk een wintertraining van het Korps Mariniers in Reinmoen, in het noorden van Noorwegen. Het bezoek staat vooral in het teken van de ontwikkelingen aan de noordflank van het NAVO verdragsgebied.

Nederlandse mariniers trainen al tientallen jaren in Noorwegen, maar de ministers willen die samenwerking de komende tijd verdiepen, bijvoorbeeld door niet alleen in Noorwegen, maar ook meer gezamenlijk met de Noren te trainen. Beide landen werken al intensief samen in diverse missies. Zo namen Noorwegen, Nederland en  Duitsland  in 2015 het voortouw voor de (interim) Very Joint High Readiness Taskforce, de ‘flitsmacht’ van de NAVO. In 2017 zullen Noorwegen, Nederlandse en Duitse eenheden het leeuwendeel leveren van de multinationale battlegroup van de NAVO in Litouwen. Ook in Irak ondersteunen en adviseren zowel Noorse als Nederlandse special forces de Irakese veiligheidstroepen.

Ook op andere gebieden verkennen de ministers verdergaande samenwerking. Zo zal Noorwegen binnenkort toetreden tot het multirole tanker project (MRTT). Daarnaast is Noorwegen is net als Nederland partner in het F-35 project.
 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Apr 2018 >>
MTWTFSS
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Electric & Hybrid Marine World Expo

De Electric & Hybrid Marine World Expo wordt van 27 tot en met 29 juni 2018 in Amsterdam gehouden en is uitsluitend bedoeld voor het demonstreren van de allernieuwste elektrische en hybride voortstuwingstechnologieën, -onderdelen en -oplossingen voor de maritieme industrie.

De Electric & Hybrid Marine World Expo is een internationaal evenement met standhouders en bezoekers uit de hele wereld en het is de enige beurs en conferentie waar nieuwe efficiënte voortstuwingstechnologieën en -onderdelen worden getoond aan een publiek van ontwerpers van voortstuwingssystemen, scheepseigenaren en -operators, botenbouwers, motorfabrikanten, scheepsarchitecten en operators/bevelhebbers van militaire vloten.

Bezoekers krijgen uitsluitend puur elektrische voortstuwingssystemen, hybride systemen en uiteraard de onderdelen daarvoor te zien en de genodigden zijn degenen die verantwoordelijk zijn voor de inkoop en specificatie van scheepsmotoren en -onderdelen.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →