PureBallast van Alfa Laval heeft US Coast Guard goedkeuring

PureBallast U.S. Coast Guard Approved. Foto: Alfa Laval

Alfa Laval heeft in eind december 2016 de US Coast Guard (USCG) typegoedkeuring gekregen voor de 3e generatie van zijn ballastwaterbehandelingssysteem, PureBallast. De goedkeuring stelt scheepseigenaren die ballastwater lozen in de wateren van de V.S., in staat een juiste keuze te maken ten aanzien van de behandelingstechnologie.

“Met zowel USCG en IMO typegoedkeuringen als ondersteuning van de beste biologische ontsmettingsprestaties in de markt, kunnen reders echt vertrouwen hebben in hun keuze voor PureBallast,” zegt Anders Lindmark, General Manager, Business Centre PureBallast. “Alfa Laval is er trots op in de voorhoede te zijn van de behandeling van ballastwater wereldwijd.”

De USCG baseerde haar goedkeuring van PureBallast op CMFDA / FDA testen uitgevoerd bij DHI in Denemarken. Deze testen werden uitgevoerd met dezelfde hardware, stroomverbruik en capaciteit als de reeds IMO-gecertificeerde versie van de PureBallast 3 reeks. Buiten de Verenigde Staten, waar PureBallast is goedgekeurd met behulp van de MPN-methode, zal het USCG-gecertificeerde systeem werken in de IMOmodus en in staat zijn om water te behandelen met een UV-transmissie van slechts 42%.

Alfa Laval is tevens voorbereid op de toegenomen vraag als gevolg van de ratificatie van de IMO Ballast Water Management Convention. Inmiddels heeft het bedrijf meer dan 1.200 systemen verkocht met inbegrip van honderden systemen die geïnstalleerd werden als retrofits. Alfa Laval zegt de kennis in huis te hebben om het project management en de productiecapaciteit de komende retrofit golf in goede banen te leiden.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Oct 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >