PureBallast van Alfa Laval heeft US Coast Guard goedkeuring

PureBallast U.S. Coast Guard Approved. Foto: Alfa Laval

Alfa Laval heeft in eind december 2016 de US Coast Guard (USCG) typegoedkeuring gekregen voor de 3e generatie van zijn ballastwaterbehandelingssysteem, PureBallast. De goedkeuring stelt scheepseigenaren die ballastwater lozen in de wateren van de V.S., in staat een juiste keuze te maken ten aanzien van de behandelingstechnologie.

“Met zowel USCG en IMO typegoedkeuringen als ondersteuning van de beste biologische ontsmettingsprestaties in de markt, kunnen reders echt vertrouwen hebben in hun keuze voor PureBallast,” zegt Anders Lindmark, General Manager, Business Centre PureBallast. “Alfa Laval is er trots op in de voorhoede te zijn van de behandeling van ballastwater wereldwijd.”

De USCG baseerde haar goedkeuring van PureBallast op CMFDA / FDA testen uitgevoerd bij DHI in Denemarken. Deze testen werden uitgevoerd met dezelfde hardware, stroomverbruik en capaciteit als de reeds IMO-gecertificeerde versie van de PureBallast 3 reeks. Buiten de Verenigde Staten, waar PureBallast is goedgekeurd met behulp van de MPN-methode, zal het USCG-gecertificeerde systeem werken in de IMOmodus en in staat zijn om water te behandelen met een UV-transmissie van slechts 42%.

Alfa Laval is tevens voorbereid op de toegenomen vraag als gevolg van de ratificatie van de IMO Ballast Water Management Convention. Inmiddels heeft het bedrijf meer dan 1.200 systemen verkocht met inbegrip van honderden systemen die geïnstalleerd werden als retrofits. Alfa Laval zegt de kennis in huis te hebben om het project management en de productiecapaciteit de komende retrofit golf in goede banen te leiden.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Apr 2018 >>
MTWTFSS
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Electric & Hybrid Marine World Expo

De Electric & Hybrid Marine World Expo wordt van 27 tot en met 29 juni 2018 in Amsterdam gehouden en is uitsluitend bedoeld voor het demonstreren van de allernieuwste elektrische en hybride voortstuwingstechnologieën, -onderdelen en -oplossingen voor de maritieme industrie.

De Electric & Hybrid Marine World Expo is een internationaal evenement met standhouders en bezoekers uit de hele wereld en het is de enige beurs en conferentie waar nieuwe efficiënte voortstuwingstechnologieën en -onderdelen worden getoond aan een publiek van ontwerpers van voortstuwingssystemen, scheepseigenaren en -operators, botenbouwers, motorfabrikanten, scheepsarchitecten en operators/bevelhebbers van militaire vloten.

Bezoekers krijgen uitsluitend puur elektrische voortstuwingssystemen, hybride systemen en uiteraard de onderdelen daarvoor te zien en de genodigden zijn degenen die verantwoordelijk zijn voor de inkoop en specificatie van scheepsmotoren en -onderdelen.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →