Patrouilleschip Zr. Ms. Holland onderschept 220 kilo cocaïne

Zr. Ms. Holland heeft afgelopen weekend 220 kilo cocaïne onderschept in het Caribisch Gebied. De onderschepping vond plaats nabij de Bovenwindse eilanden. Het patrouillevliegtuig van de Kustwacht (Dash-8) detecteerde daar twee verdachte vaartuigen waarna de Holland zich naar de gemelde positie begaf. Het stationsschip heeft samen met de Kustwacht in de afgelopen maanden al meerdere drugstransporten succesvol verstoord.

Bij het overladen van de drugs op een zogenaamde go-fast, lanceerde de Holland twee snelle interceptie vaartuigen (FRISC’s) die na een achtervolging op hoge snelheid, samen met de Dash-8, de go-fast tot stoppen kon brengen. De drie opvarenden werden gearresteerd en de contrabande werd in beslag genomen.

Eenmaal aan boord van de Holland bleek het bij nader onderzoek te gaan om 220 kilo cocaïne. Het marineschip nam het door de smokkelaars gebruikte vaartuig op sleeptouw en droeg de drugssmokkelaars, de balen drugs en het vaartuig over aan de autoriteiten van Sint Maarten. De komende maanden vervolgt Zr. Ms. Holland haar kustwachtoperaties in het Caribisch Gebied.