Erasmus MC toegetreden tot Port Health Authority Rotterdam

Op 17 januari is het Erasmus MC toegetreden tot de Port Health Authority Rotterdam (PHAR). De PHAR is een samenwerkingsverband tussen 11 betrokken havenorganisaties om infectieziekten in de haven te bestrijden.

De Rotterdamse haven is nog steeds een van de grootste ter wereld en daarmee een belangrijke toegangspoort voor verkeer over water. Per jaar komen en vertrekken er ruim 30.000 zeeschepen en 110.000 binnenvaartschepen, met mensen en goederen uit alle continenten.

De dynamiek van de haven vergroot de kans op infectieziekten. De PHAR houdt zich bezig met de gezondheidszorg in de haven en dan vooral met het bestrijden van infectieziekten. Het Haven Coördinatie Centrum is hierbij het aanspreekpunt voor schepen, bemanning en andere partijen die werken in de haven.

Rotterdam draagt de verantwoordelijkheid voor een noodplan, quarantaineruimte en crisisdienst
De PHAR is in 2009 opgericht als gevolg van de vernieuwde International Health Regulations in de nieuwe Wet publieke gezondheid. De vernieuwing was nodig vanwege de opkomst van wereldwijde infectieziekten, zoals SARS en vogelgriep en later ebola. Wanneer deze ziekten opduiken, draagt Rotterdam als zogeheten A-haven de verantwoordelijkheid voor een noodplan, quarantaineruimte en crisisdienst.

Ebola
Voor ebola lag destijds een draaiboek klaar, waarmee de partijen ook hebben geoefend. Toen bleek echter dat er nog een belangrijke partner werd gemist: het Erasmus MC. Mogelijke ebola-patiënten zouden namelijk daar worden opgenomen.

Erasmus MC en het Havenziekenhuis
De deelname van het Erasmus MC is ook van belang voor patiënten met andere A-meldingsplichtige ziekten, zoals MERS, pokken en polio. Patiënten met alle overige infectieziekten gaan naar het Havenziekenhuis, dat ook gespecialiseerd is.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Feb 2018 >>
MTWTFSS
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

HISWA Amsterdam Boat Show

De HISWA vindt plaats van woensdag 7 t/m zondag 11 maart 2018 in RAI Amsterdam. De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste jaarlijkse evenement van Nederland op het gebied van watersport, lifestyle en recreatie. Met honderden boten, een uitgebreid aanbod onderdelen & accessoires voor ieder type boot, lifestyle & recreatie en een boordevol kennis- en activiteitenprogramma, is de HISWA de perfecte start van het nieuwe watersportseizoen voor iedere (aankomend) watersporter.

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →