Winterweer in Istanbul blijft scheepvaart Bosporus hinderen

Foto: Kerem Barut

Hevige sneeuwval en winterweer blijven de scheepvaart rondom Istanbul hinderen. Door het zeer beperkte zicht is de Bosporus-rivier bij de stad, een van de drukste knelpunten voor de scheepvaart ter wereld, al voor de derde dag op rij gesloten in beide richtingen. Dat melden verschillende bronnen, waaronder het Directoraat-Generaal van de Turkse Kustveiligheid.

De waterweg werd al vroeg op zaterdag 7 januari gesloten door de mist die ontstond na de hevige sneeuwval, die ook veerdiensten en het vliegverkeer in de stad blijft hinderen. Sinds zaterdag zijn er al honderden vluchten van en naar Istanbul geschrapt waardoor duizenden reizigers zijn gestrand. De neerslag hield ook zondag aan, waardoor er op sommige plekken wel tot 110 centimeter ligt met temperaturen onder nul. Ook enkele scholen in Istanbul blijven maandag gesloten.

De zware sneeuwbuien houden naar verwachting nog zeker tot dinsdag aan in de miljoenenstad.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Apr 2018 >>
MTWTFSS
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Electric & Hybrid Marine World Expo

De Electric & Hybrid Marine World Expo wordt van 27 tot en met 29 juni 2018 in Amsterdam gehouden en is uitsluitend bedoeld voor het demonstreren van de allernieuwste elektrische en hybride voortstuwingstechnologieën, -onderdelen en -oplossingen voor de maritieme industrie.

De Electric & Hybrid Marine World Expo is een internationaal evenement met standhouders en bezoekers uit de hele wereld en het is de enige beurs en conferentie waar nieuwe efficiënte voortstuwingstechnologieën en -onderdelen worden getoond aan een publiek van ontwerpers van voortstuwingssystemen, scheepseigenaren en -operators, botenbouwers, motorfabrikanten, scheepsarchitecten en operators/bevelhebbers van militaire vloten.

Bezoekers krijgen uitsluitend puur elektrische voortstuwingssystemen, hybride systemen en uiteraard de onderdelen daarvoor te zien en de genodigden zijn degenen die verantwoordelijk zijn voor de inkoop en specificatie van scheepsmotoren en -onderdelen.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →