Nieuwe breakbulk lijndienst Rotterdam

In Rotterdam, Heijplaat is de Cypriotische bulk carrier Almasi aangekomen bij een van de breakbulk terminals van Broekman Logistics: Broekman Project Services. Het schip is gecharterd door Pacific Basin. De aan de beurs van Hong Kong genoteerde rederij vaart sinds kort in een nieuwe lijndienst op Rotterdam.

De Almasi heeft circa 18,000 ton staalproducten aan boord. De lading wordt deze week gelost bij Broekman en daarna JC Meijers. Het is de vijfde keer in korte tijd dat een schip van Pacific Basin de Rotterdamse haven aandoet. Op 10 januari arriveert weer een schip van de Chinese rederij. Deze gaat boord/ boord overslaan bij JC Meijers. Het schip heeft dan 10,000 ton staalproducten aan boord.

De droge bulkrederij Pacific Basin Shipping Ltd is een van ’s werelds toonaangevende eigenaren en exploitanten van moderne middelgrote drogebulkschepen (de zogenoemde Handysize of Supramax klasse) en timmert flink aan de weg. De Chinese rederij met een hoofdkantoor in Hong Kong heeft een vloot van meer dan 200 schepen en laat – ondanks een overcapaciteit in het transport van droge bulk – tussen 2015 en 2017 18 nieuwe droge bulkschepen bouwen. Ook op het gebied van breakbulk laat het zich niet onbetuigd, getuige deze nieuwe lijndienst. Pacific Basin heeft Sinepol Shipping & Agency BV aangesteld als hun port en commercial agent in Rotterdam.

De nieuwe lijndienst past in het beleid van het Havenbedrijf van Port of Rotterdam dat ernaar streeft om de beste breakbulk haven van West-Europa te worden.