Negen Flinter-schepen geveild aan Deense rederij

De Deense reder Thorco Shipping heeft negen schepen van Flinter gekocht voor 42,78 miljoen euro. De schepen zijn geveild op het advocatenkantoor van Loyens & Loeff in Amsterdam. Volgens fd.nl bedraagt de boekwaarde van de schepen zo’n 70 miljoen euro. De opbrengst van de veiling gaat naar de schuldeiser ING.

Thorco was de enige geïnteresseerde partij op de veiling. De advocaat van Loyens & Loeff, die optrad namens de reder, stak 9 keer zijn veilingbordje op en tekende voor de schepen. In 45 minuten was het gebeurd, aldus fd.nl. De kapiteins en de bemanning zijn hun baan kwijt en de particuliere beleggers in de scheeps-cv’s zijn miljoenen euro’s kwijt.

Opmerkelijk dat ING de curator niet op de hoogte had gesteld over Thorco
De curator Arnold van Steenderen heeft de afgelopen weken met verschillende marktpartijen gesproken om de schepen over te nemen maar ING hield iedere keer de boot af. Van Steenderen was niet op de hoogte van Thorco Shipping. ING had gezegd dat de curator alle potentiële gegadigden had gesproken, maar Thorco is nooit ter sprake gekomen. En ineens is er dit bod van Thorco wat ook veel hoger ligt dan andere biedingen. Van Steenderen denkt dat er afspraken gemaakt zijn tussen ING en Thorco en vindt het zeer aannemelijk dat ING de hypotheken op de schepen heeft verstrekt.

ING gaat niet in op de vraag of en financiële afspraken zijn gemaakt met Thorco. Een woordvoerder van ING verklaard alleen dat de bank het verschil tussen de hypotheekwaarde van de schepen en de 42,7 miljoen euro door de bank wordt afgeschreven.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2018 >>
MTWTFSS
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >