Negen Flinter-schepen geveild aan Deense rederij

Foto: Pixabay

De Deense reder Thorco Shipping heeft negen schepen van Flinter gekocht voor 42,78 miljoen euro. De schepen zijn geveild op het advocatenkantoor van Loyens & Loeff in Amsterdam. Volgens fd.nl bedraagt de boekwaarde van de schepen zo’n 70 miljoen euro. De opbrengst van de veiling gaat naar de schuldeiser ING.

Thorco was de enige geïnteresseerde partij op de veiling. De advocaat van Loyens & Loeff, die optrad namens de reder, stak 9 keer zijn veilingbordje op en tekende voor de schepen. In 45 minuten was het gebeurd, aldus fd.nl. De kapiteins en de bemanning zijn hun baan kwijt en de particuliere beleggers in de scheeps-cv’s zijn miljoenen euro’s kwijt.

Opmerkelijk dat ING de curator niet op de hoogte had gesteld over Thorco
De curator Arnold van Steenderen heeft de afgelopen weken met verschillende marktpartijen gesproken om de schepen over te nemen maar ING hield iedere keer de boot af. Van Steenderen was niet op de hoogte van Thorco Shipping. ING had gezegd dat de curator alle potentiële gegadigden had gesproken, maar Thorco is nooit ter sprake gekomen. En ineens is er dit bod van Thorco wat ook veel hoger ligt dan andere biedingen. Van Steenderen denkt dat er afspraken gemaakt zijn tussen ING en Thorco en vindt het zeer aannemelijk dat ING de hypotheken op de schepen heeft verstrekt.

ING gaat niet in op de vraag of en financiële afspraken zijn gemaakt met Thorco. Een woordvoerder van ING verklaard alleen dat de bank het verschil tussen de hypotheekwaarde van de schepen en de 42,7 miljoen euro door de bank wordt afgeschreven.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Mar 2018 >>
MTWTFSS
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Electric & Hybrid Marine World Expo

De Electric & Hybrid Marine World Expo wordt van 27 tot en met 29 juni 2018 in Amsterdam gehouden en is uitsluitend bedoeld voor het demonstreren van de allernieuwste elektrische en hybride voortstuwingstechnologieën, -onderdelen en -oplossingen voor de maritieme industrie.

De Electric & Hybrid Marine World Expo is een internationaal evenement met standhouders en bezoekers uit de hele wereld en het is de enige beurs en conferentie waar nieuwe efficiënte voortstuwingstechnologieën en -onderdelen worden getoond aan een publiek van ontwerpers van voortstuwingssystemen, scheepseigenaren en -operators, botenbouwers, motorfabrikanten, scheepsarchitecten en operators/bevelhebbers van militaire vloten.

Bezoekers krijgen uitsluitend puur elektrische voortstuwingssystemen, hybride systemen en uiteraard de onderdelen daarvoor te zien en de genodigden zijn degenen die verantwoordelijk zijn voor de inkoop en specificatie van scheepsmotoren en -onderdelen.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →