Scheepsbouwer René Berkvens ontvangt KIVI Erepenning

René Berkvens ontvangt KIVI Erepenning voor excellent werk als scheepsbouwer. Foto: Damen

Op 21 december ontving René Berkvens, CEO van Damen Shipyards Group de KIVI Erepenning Maritieme Techniek voor zijn excellente werk als scheepsbouwer. KIVI (1847) is de beroepsorganisatie van ingenieurs in Nederland. De ceremonie vond plaats bij de Technische Universiteit Delft tijdens het symposium ‘De Maritieme Maakindustrie – Is er plaats voor innovatie in de boardroom?’. Zowel jury als sprekers roemden Berkvens’ jarenlange rol als initiator en stimulator van vele commerciële, organisatorische en strategische Damen-successen en ook zijn bijdragen aan de Nederlandse maritieme industrie.

Damen’s CEO ontving de erepenning uit de handen van de vorige laureaat (2013) Edward Heerma van Allseas. Eerder werd de penning uitgereikt aan: Lex Keuning (2011, TU Delft), Joop Roodenburg (2009, Huisman) en Gerard Dijkstra (2007, Dykstra Naval Architects).

In haar overwegingen stelt de jury: “René heeft ingezien dat een hechte relatie tussen de (verkoop)strategie van het bedrijf en R&D in alle facetten van het bedrijf essentieel is en dat de werf niet zozeer een product aanbiedt, maar een dienst die de klant over lengte van jaren gebruikt. Waarschijnlijk houdt het hier niet op en zullen we met hem moeten nadenken hoe te participeren in het verdienmodel van de klant.”

“De wereld achter de techniek – klant, verdienvermogen, organisatie, kennis, strategie en vernieuwing – dat is zijn wereld. Met technische en leidinggevende kwaliteiten verenigt hij een stimulerende menselijke geest. Dit is zijn oeuvre en dit is wat hem als de scheepsbouwer van vandaag uitstekend maakt.”

Daarnaast werd ook de persoon Berkvens geprezen: “Niet alleen is zijn taalgebruik goed, hij kan ook uitermate charmant zijn. Een man die je vertrouwt, en die je graag een opdracht gunt. En dat is wel waar het om gaat in de verkoop van kapitaalgoederen.”

De afdelingen Maritieme Techniek en Offshore Techniek van KIVI reiken sinds 2007 de Erepenning uit aan een persoon, bedrijf of organisatie als “erkenning voor het behalen van uitzonderlijke resultaten in en voor de Nederlandse Maritieme Industrie”.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Jan 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tentoonstelling over Abel Tasman 

Precies 375 jaar geleden vertrok Lutjegaster Abel Tasman vanuit Batavia met twee schepen – De Heemskerck en de Zeehaen – en 110 man aan boord richting het onbekende Zuidland. Een reis die enorme ontdekkingen op zou leveren, waaronder het gebied dat later Tasmanië zou worden genoemd. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is van 25 november t/m 18 februari de tentoonstelling ‘Abel Tasman – Welkom aan boord!’ te zien. In de tentoonstelling wordt er terug gekeken op deze reis en wordt het leven aan boord getoond aan de hand van drie vertellers.

De ontdekkingsreizen van de Nederlanders in de 17e eeuw betekenden een grote aanslag op Portugal en Spanje die de zeehandel in handen hadden. Ook Abel Tasman werd door de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) erop uitgezonden om het  onbekende Zuidland te openen voor handel. Hij ontdekte op zijn reizen tussen 1642 en 1644 Tasmanië, Nieuw-Zeeland en Tongatapu en bracht grote delen van Australië in kaart. In ‘Abel Tasman –Welkom aan boord!’ laten drie vertellers de bezoeker kennismaken met Abel Tasmans scheepsreis met De Heemskerck. Scheepstimmerman Jacobs, navigator Visscher en barbier Haelbos vertellen over het doel van de expeditie, de verkenning van de kust en plaatsbepaling als navigator en het leven aan boord en ontmoetingen met eilandbewoners.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum verandert de komende jaren van maritiem museum naar het historisch museum van Groningen.

 

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →