Marineschip Zr.Ms. Tromp woensdag terug in Den Helder

Zr. Ms. Tromp aan de Holland Amerikakade in Rotterdam. Foto: Coco Kossmann

Het Nederlandse marineschip Zr.Ms. Tromp keert aanstaande woensdag na 4 maanden weer terug in haar thuishaven in de Den Helder. Na het afmeren ontvangt de bemanning, in het bijzijn van familie en vrienden, de Herinneringsmedaille voor Vredesoperaties uit handen van de Commandant der Strijdkrachten, generaal Tom Middendorp.

Het Luchtverdedigings- en Commandofregat had 4 maanden lang een door commandeur Luyckx geleide staf aan boord die het commando voerde over het Europese vlootverband voor de missie Atalanta. De staf was onder andere verantwoordelijk voor,  training van lokale kustwachten in het kader van Local Maritime Capacity Building en het voeren van gesprekken met Somalische overheidsfunctionarissen over het versterken van de maritieme veiligheid. Daarnaast coördineerde de staf de bescherming van de schepen van het World Food Program, waardoor ruim 200.000 ton aan voedsel en hulpgoederen veilig in Jemen en Somalië zijn aangekomen.
 
Verlenging Atalanta 2017
De bijdrage van Nederland aan de antipiraterijmissie Atalanta wordt opnieuw met een jaar verlengd. Volgens de huidige planning vaart het amfibisch transportschip Zr. Ms. Rotterdam medio 2017 uit om de strijd aan te binden tegen eventuele zeerovers in de wateren rond Somalië. De marine doet al sinds 2009 mee aan antipiraterijoperaties in de wateren bij Somalië. Het aantal kapingen daalde de afgelopen jaren sterk. Sinds voorjaar 2012 was er geen succesvolle kaping van een koopvaardijschip meer. De internationale maritieme aanwezigheid speelde daarbij een belangrijke rol.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Apr 2018 >>
MTWTFSS
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Electric & Hybrid Marine World Expo

De Electric & Hybrid Marine World Expo wordt van 27 tot en met 29 juni 2018 in Amsterdam gehouden en is uitsluitend bedoeld voor het demonstreren van de allernieuwste elektrische en hybride voortstuwingstechnologieën, -onderdelen en -oplossingen voor de maritieme industrie.

De Electric & Hybrid Marine World Expo is een internationaal evenement met standhouders en bezoekers uit de hele wereld en het is de enige beurs en conferentie waar nieuwe efficiënte voortstuwingstechnologieën en -onderdelen worden getoond aan een publiek van ontwerpers van voortstuwingssystemen, scheepseigenaren en -operators, botenbouwers, motorfabrikanten, scheepsarchitecten en operators/bevelhebbers van militaire vloten.

Bezoekers krijgen uitsluitend puur elektrische voortstuwingssystemen, hybride systemen en uiteraard de onderdelen daarvoor te zien en de genodigden zijn degenen die verantwoordelijk zijn voor de inkoop en specificatie van scheepsmotoren en -onderdelen.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →