De Nieuwe Afsluitdijk is opzoek naar ondernemers

De komende jaren gebeurt er ontzettend veel op en rond de Afsluitdijk. In 2018 is de Afsluitdijk de ‘oprijlaan’ naar Leeuwarden-Frysland als culturele hoofdstad van Europa. Ook vindt dan de opening van het ‘Afsluitdijk Wadden Center’ op Kornwerderzand plaats. En de uitrol van het Nationaal Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) komt met ‘Nederland Waterland’ waarin de Afsluitdijk een belangrijke rol speelt. Er ontstaat veel reuring rondom de Afsluitdijk en hierdoor ontstaan er kansen voor ondernemers uit de regio.

Ondernemersbijeenkomsten op 23 en 30 januari 2017
Om deze kansen optimaal te benutten organiseert De Nieuwe Afsluitdijk in samenwerking met het NBTC en de provinciale marketingorganisaties Merk Fryslân en Holland boven Amsterdam twee ondernemersbijeenkomsten: op maandagmiddag 23 januari in Makkum (Fryslân) en maandagmiddag 30 januari in Wieringerwerf (Noord-Holland). Meer informatie over de bijeenkomsten, zie: www.deafsluitdijk.nl/ondernemersbijeenkomsten.

Vermarkten van de Afsluitdijk
De (nieuwe) Afsluitdijk is een trekpleister die de groei van het toerisme naar het Noorden kan stimuleren. Nu bezoeken zo’n 300.000 bezoekers uit binnen- en buitenland de dijk, zonder dat de Afsluitdijk ooit vermarkt is. De provincies Fryslân en Noord-Holland investeren de komende jaren in de vermarkting van de Afsluitdijk. Het NBTC verzorgt daarnaast de promotie van de Afsluitdijk in het buitenland met 2018 als ‘Jaar van het Water’.

 

 

De Nieuwe Afsluitdijk
De Nieuwe Afsluitdijk is een samenwerking van de provincies Noord-Holland, Fryslân en de gemeenten Hollands Kroon, Súdwest-Fryslân en Harlingen. Samen werken zij aan een vernieuwde dijk op het gebied van duurzame energie, ecologie, recreatie en toerisme en ruimtelijke kwaliteit.