Wie ontwerpt het snelst vliegende zeilschip?

Op vrijdag 20 januari a.s. zullen studenten van de Technische Universiteit Delft en Rotterdam Mainport University (RMU) met elkaar de jaarlijkse strijd aangaan. In het Binnenvaartbassin van MARIN zal worden uitgemaakt wie het snelst varende zeilschip van Nederland heeft ontworpen en gebouwd. De studenten van de TU Delft en RMU volgen de minor-opleiding Zeiljachten en moeten daarvoor een zeilschip ontwerpen en bouwen.

Hydrofoils zijn niet meer weg te denken uit de zeilsport
Met ‘foilende’ monohulls in de Vendée Globe en vliegende catamarans tijdens de America’s Cup, zijn hydrofoils niet meer weg te denken uit de zeilsport. Het ontwerp moet dit jaar uit minimaal drie rompen bestaan en de ontwerpeisen dwingen om ten minste vijf ‘foils’ (vleugels) onder de boot te monteren. Om de studenten maximaal uit te dagen te gaan vliegen, is ook de wedstrijdbaan aangepast. Twee ruimewindse wedstrijden compenseren het kruisrak. Maar hoeveel zeiloppervlak durven de studenten in te zetten? Kortom, de uitdaging is weer groot!

De schepen worden beoordeeld op snelheid, keersnelheid en innovatie
Nadat in het 1e kwartaal van het collegejaar de theoretische basis wordt gelegd, moeten de studenten in het 2e kwartaal in teams aan de slag om de theorie ook in de praktijk te brengen. Tijdens de wedstrijd op 20 januari 2017 presenteren zij hun zeilschip bij MARIN en doen ze mee aan een spectaculaire zeilwedstrijd. De zeilschepen zullen worden beoordeeld op snelheid, keersnelheid en innovatie. De studenten worden aangesproken op verschillende talenten. Kennis en creativiteit zijn nodig om van een theoretisch ontwerp te komen tot een watervlug presterend model.

MARIN
Alle ontwerpeisen zijn terug te vinden op www.marin.nl/zeilwedstrijd. Dit evenement zal plaatsvinden bij MARIN (Maritiem Research Instituut Nederland) in Wageningen. MARIN is wereldwijd een belangrijk onderzoekscentrum voor de maritieme branche en beschikt over een groot aantal faciliteiten voor o.a. het op schaal testen van scheepsmodellen. Het omzetten van hydrodynamische en nautische technologie naar innovatieve producten voor de maritieme sector is de succesfacto