Koen Overtoom nieuwe CEO Havenbedrijf Amsterdam

Koen Overtoom is de nieuwe CEO van Havenbedrijf Amsterdam N.V.  Op voordracht van de raad van commissarissen is Overtoom op 6 december benoemd door de algemene vergadering van aandeelhouders van Havenbedrijf Amsterdam N.V. De gemeente Amsterdam is enig aandeelhouder.

Koen Overtoom (50) werkt sinds 2002 bij het havenbedrijf en was sinds de verzelfstandiging van het bedrijf in april 2013 operationeel directeur (COO). In die rol was hij verantwoordelijk voor commercie en infrastructuur van het havenbedrijf en had hij ook de divisie Havenmeester in zijn portefeuille. Sinds 1 augustus 2016 was Overtoom waarnemend CEO.

Koos van der Steenhoven, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Havenbedrijf Amsterdam: “Koen Overtoom is een echte havenman. Hij kent de business van haver tot gort en geeft gepassioneerd richting aan de verwezenlijking van Visie2030 die de Amsterdamse haven tot een van de duurzaamste in Europa maakt. Met Koen hebben wij een vakman in huis met een groot hart voor de bundeling van de krachten van haven, stad en regio. En iemand die in staat is de uitdagingen aan te gaan op de terreinen van energietransitie, circulaire economie en innovaties in veiligheid en digitalisering.’

Met de benoeming van Koen Overtoom is de omvang van de directie teruggebracht naar een tweehoofdige directie. Samen met CFO Michiel de Brauw (57) vormt Overtoom de directie van het bedrijf.