Kop van Noord-Holland krijgt een Techniekcampus

De provincie Noord-Holland, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven hebben een convenant getekend om beter en efficiënter samen te gaan werken met het initiatief Tech@Connect. De Kop van Noord-Holland kent een krachtig en sterk ontwikkelend maritiem en technisch georiënteerd bedrijfsleven en er is behoefte aan goed opgeleid technisch personeel in de Kop van Noord-Holland. Tech@connect moet ervoor gaan zorgen dat de vraag en aanbod beter op elkaar afgestemd worden en dat de samenwerking op het gebied van onderwijs, opleidingen, stages, werkervaring en baankansen beter wordt. 

Er gaat ook structureel aandacht besteed worden aan ‘een leven lang leren’, om- en bijscholing van ‘werk naar werk’ en betere kansen voor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Tech@Connect wil ook de verbinding leggen met relevante ontwikkelingen in andere regio’s van de provincie Noord-Holland zoals Amsterdam Science Park en Techport in de IJmond.

De Noord-Hollandse werkambassadeur Dook van den Boer
Tech@Connect is een initiatief van de provincie Noord-Holland. De Noord-Hollandse werkambassadeur, Dook van den Boer, heeft ervoor gezorgd dat de partners samen deze concrete stap hebben gezet voor de regio. De afspraken zijn vastgelegd in een convenant. Van den Boer zal de provincie gedurende 2 jaar vertegenwoordigen. Vragen of ideeën kunt u mailen naar [email protected].

Gedeputeerde Jaap Bond: “Deze mooie regio kan Tech@Connect goed gebruiken. Samen maken we van de Kop van Noord-Holland een belangrijke en logische hotspot voor Marine offshore in Nederland met een veerkrachtige arbeidsmarkt.”

Partners convenant
De partners die het convenant hebben ondertekend zijn: de provincie Noord-Holland, gemeente Den Helder, gemeente Hollands Kroon, ROC Kop van Noord-Holland, Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord N.V., Animal Sciences Group WUR, Koninklijke Marine, Executive Board ECN, HGG, Multimetaal, Tetrix techniek opleidingen, Glomar Group, Port of Den Helder, Den Helder Airport, DHTC, Peterson Den Helder, Inholland Alkmaar, techniek, ontwerpen en informatica.