Fikse boete voor kapitein met slok op

De politie heeft zondag 27 november op de Westerschelde bij Terneuzen een 36-jarige kapitein uit de Filipijnen aangehouden omdat deze te veel alcohol had genuttigd. Bij de man werd een bloedalcoholgehalte van 1,3 promille gemeten, dat is drie keer de waarde die wettelijk is toegestaan. De man betaalde het schikkingsvoorstel van 800 euro.

De Loods die de bulkcarrier met bestemming Gent de Westerschelde op voer waarschuwde de dienst Infra van de Landelijke Eenheid omdat hij vermoedden dat de kapitein van het schip teveel gedronken had. De politie ging aan boord en liet de man uit de Filipijnen blazen. Hieruit kwam een “F” waarna de kapitein werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar gaf de ademanalyse een definitieve uitslag van 560 ug/l of 1,3 promille.

De kapitein dronk rode wijn tegen de stress
De Filipijn verklaarde tegenover de agenten dat het zijn eerste reis als kapitein was en dat hij enkele glazen rode wijn had gedronken tegen de stress. In overleg met het Openbaar Ministerie werd de man een schikkingsvoorstel van 800 euro aangeboden. De kapitein ging akkoord en betaalde direct.