Boskalis gaat olieterminal in Brazilië uitbreiden

Boskalis heeft een baggergerelateerd contract verworven van Açu Petróleo S.A. (een joint venture van Prumo Logística S.A. en Oiltanking Gmbh) voor de uitbreiding van de Porto do Açu Oil Transhipment Terminal in de staat Rio de Janeiro in Brazilië. Het contract heeft een totale waarde van circa EUR 120 miljoen.

De uitbreiding omvat het verdiepen, verbreden en verlengen van het toegangskanaal en de draaikom. In totaal zal circa 32 miljoen kubieke meter zand, slib en klei worden gebaggerd. De werkzaamheden vangen per direct aan en zijn naar verwachting eind 2017 afgerond. Voor dit project zullen een jumbo sleephopperzuiger en twee grote sleephopperzuigers worden ingezet.

Het kanaal naar de terminal gaat van 20,5 meter diepte naar 24,5 meter diepte
Het toegangskanaal van de terminal heeft op dit moment een diepte van 20,5 meter, hetgeen geschikt is voor Suezmax type schepen. Eind 2017 zal de diepte zijn toegenomen tot 24,5 meter waardoor de terminal eveneens zogenoemde Very Large Crude Carriers kan ontvangen.

Tussen 2011 en 2015 was Boskalis verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een groot deel van Açu Port, waaronder de aanleg van twee toegangskanalen, een draaikom, een binnenkanaal en aanlegplaatsen alsmede de 2,4 kilometer lange oeverbescherming ten behoeve van de binnenhaven.