Groei offshore wind biedt carrièrekansen

Groei offshore wind biedt carrièrekansen. Maritieme & Offshore Carrièregids wordt half januari 2017 gepubliceerd.

Ondanks dat we de komende jaren nog niet zonder olie en gas kunnen vindt er een verschuiving plaats naar hernieuwbare energie. Naar verwachting gaan de investeringen in de offshore wind de komende jaren flink toenemen van 10 miljard per jaar in 2016 naar 40 miljard 2030, aldus TKI Wind op Zee (Topconsortium Kennis en Innovatie op Zee) tijdens de on-air talkshow ‘From bust to boom’ op Offshore Energy Exhibition & Conference 2016. Een verschuiving van investeringen betekent een verschuiving van arbeidsplaatsen.

Naar schatting werken er op dit moment 12.000 mensen in Nederland in de offshore windindustrie. Om de aanhoudende groei in de offshore wind op te kunnen vangen zijn er de komende 4 jaar 8.000 extra professionals nodig.  Brancheorganisatie Nederlandse WindEnergie Associatie (NWEA) is zich zeer bewust van deze vraag en zet zich in om de juiste personen te bereiken om zo de groei in de offshore windindustrie op te kunnen vangen en door te zetten.

Professionals bereiken met de Maritieme & Offshore Carrièregids
Om de juiste professionals te bereiken gaat NWEA als brancheorganisatie een samenwerking aan met de Maritieme & Offshore Carrièregids. De gids biedt een compleet overzicht van bedrijven die zich in de maritieme en offshore sector bevinden en is een bron van inspiratie voor professionals, zij-instromers en studenten. “Door ons te presenteren in de gids willen we deze professionals, zij-instromers en studenten informeren en enthousiast maken over de mogelijkheden die de offshore windindustrie biedt”, legt Hans Timmers, voorzitter van NWEA, uit.

“De mogelijkheden binnen de offshore wind arbeidsmarkt zijn voor veel mensen nog onbekend.”
Ook het projectteam van de Maritieme & Offshore Carrièregids is blij met de samenwerking met NWEA. “De mogelijkheden binnen de offshore wind arbeidsmarkt zijn voor veel mensen nog onbekend. Door samenwerking met NWEA en TKI Wind op Zee wordt ook de offshore windsector vertegenwoordigd in de Maritieme & Offshore Carrièregids en bieden wij de lezers een meer compleet overzicht van carrièremogelijkheden in de maritieme en offshore industrie”, aldus Anne Visser, Business Unit Manager Online & Print bij Navingo B.V.

Maritieme & Offshore Carrièregids verschijnt half januari 2017
NWEA is de branchevereniging van bedrijven van organisaties die werken aan meer duurzame windenergie op land en op zee. Zij verschijnen in de nieuwste editie van de Maritieme & Offshore Carrièregids die halverwege januari 2017 wordt gepubliceerd. De Maritieme & Offshore Carrièregids wordt dit jaar voor de 11e keer uitgebracht door Navingo B.V.

Uw bedrijfspresentatie kan ook worden opgenomen in de gids en ruim 25.000 unieke bezoekers bereiken online.
Ook uw bedrijf kan door middel van een bedrijfspresentatie in de gids worden opgenomen. Naast de printversie is de gids ook digitaal beschikbaar op MaritiemeCarrieregids.nl en MaritimeCareerguide.com en worden op jaarbasis ruim 25.000 unieke bezoekers bereikt in binnen- en buitenland.

Benieuwd? Neem vóór eind november contact op met Thomas van Plateringen (tp@navingo.com).

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Jan 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tentoonstelling over Abel Tasman 

Precies 375 jaar geleden vertrok Lutjegaster Abel Tasman vanuit Batavia met twee schepen – De Heemskerck en de Zeehaen – en 110 man aan boord richting het onbekende Zuidland. Een reis die enorme ontdekkingen op zou leveren, waaronder het gebied dat later Tasmanië zou worden genoemd. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is van 25 november t/m 18 februari de tentoonstelling ‘Abel Tasman – Welkom aan boord!’ te zien. In de tentoonstelling wordt er terug gekeken op deze reis en wordt het leven aan boord getoond aan de hand van drie vertellers.

De ontdekkingsreizen van de Nederlanders in de 17e eeuw betekenden een grote aanslag op Portugal en Spanje die de zeehandel in handen hadden. Ook Abel Tasman werd door de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) erop uitgezonden om het  onbekende Zuidland te openen voor handel. Hij ontdekte op zijn reizen tussen 1642 en 1644 Tasmanië, Nieuw-Zeeland en Tongatapu en bracht grote delen van Australië in kaart. In ‘Abel Tasman –Welkom aan boord!’ laten drie vertellers de bezoeker kennismaken met Abel Tasmans scheepsreis met De Heemskerck. Scheepstimmerman Jacobs, navigator Visscher en barbier Haelbos vertellen over het doel van de expeditie, de verkenning van de kust en plaatsbepaling als navigator en het leven aan boord en ontmoetingen met eilandbewoners.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum verandert de komende jaren van maritiem museum naar het historisch museum van Groningen.

 

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →