China keert terug in de Volvo Ocean Race met Dongfeng

Dongfeng keert terug in de Volvo Ocean Race met Charles Caudrelier als schipper. Dongfeng kondigde het partnership aan in het bijzijn van Charles Caudrelier, Team Director Bruno Dubois en Volvo Ocean Race Managing Director Antonio Bolaños tijdens een persconferentie in Wuhan op 7 november. De campagne wordt 100% gedekt door Dongfeng Motor Corporation. Met hun debuutrace met dezelfde schipper overtroffen ze alle verwachtingen met een 3e plek overall en de lat ligt nu hoger.  

Yang Qing, de vice president van Dongfeng Motor Corporation, zegt dat het bedrijf trots is om terug te zijn in de Volvo Ocean Race: “De Volvo Ocean Race is de voornaamste offshore zeilrace voor teams ter wereld en heeft China’s aandacht getrokken. Meer en meer media en publiek kennen nu de Race vanwege Dongfeng Race Team, dat met de steun van Dongfeng aan de 2014-15 editie deelnam. Er bestaat geen twijfel dat Dongfeng Race Team geschiedenis schreef en meerdere Chinese zeilers droegen bij aan dat verhaal.”

“Niet alleen slaagde Dongfeng Race Team in het Chinese motormerk te vermarkten tot een wereldwijd groeiend klantenbestand, het team promootte bovendien de Chinese cultuur gedurende de Volvo Ocean Race. Dongfeng Motor Corporation is vastberaden om het Chinese team, onder leiderschap van schipper Charles Caudrelier, opnieuw te ondersteunen. Om zo nog eens de offshore zeilgemeenschap uit te dagen en om tussen China en de wereld een effectief communicatiekanaal over de zeilsport tot stand te brengen”, aldus Qing.

Caudrelier’s team is de tweede, bevestigde deelnemer aan de Race, die op 22 oktober 2017 van start gaat. Dan begint de vloot aan 45.000 nautische zeemijlen rondom de aarde als één van de zwaarste routes in de 43-jarige geschiedenis van de Race. Het Nederlandse Team Akzo Nobel met schipper Simeon Tienpoint maakte als eerste zijn deelname bekend.