Honderden banen op de tocht bij Heerema Fabrication Group

Heerema Fabrication Group (HFG) heeft het voornemen het bedrijf te reorganiseren. Verwacht wordt dat als gevolg van de herstructurering 349 van de 512 arbeidsplaatsen in Nederland komen te vervallen. Op de werven in het Verenigd Koninkrijk en Polen  verdwijnen naar verwachting 100 van de 260 arbeidsplaatsen.

“Vanwege de slechte marktomstandigheden in de olie- en gasindustrie, toenemende concurrentie, de combinatie van prijsdruk en ongunstige contractvoorwaarden op de windenergiemarkt en de sombere vooruitzichten voor de nabije toekomst heeft Heerema Fabrication Group (HFG) het voornemen het bedrijf te reorganiseren”, meldt HFG woensdag 2 november. Met de reorganisatie wil HFG het bedrijf beter op de toekomst voorbereiden.

Inmiddels zijn de medewerkers geinformeerd en is er een adviesaanvraag bij de ondernemingsraad van HFG Nederland ingediend. “Wij realiseren ons terdege dat de voorgenomen reorganisatie zeer ingrijpend is voor veel van onze collega’s die zo’n belangrijke bijdrage hebben geleverd aan ons bedrijf”, aldus CEO Koos-Jan van Brouwershaven van HFG. “We zullen ons tot het uiterste inspannen om hen in deze moeilijke tijd te ondersteunen. Tegelijkertijd zijn we ervan overtuigd dat de maatregelen noodzakelijk zijn om HFG solide te houden en de continuïteit te waarborgen.”

De voorgenomen plannen stellen HFG in staat om de activiteiten op haar locaties in Vlissingen, Zwijndrecht, Hartlepool (Verenigd Koninkrijk) en Opole (Polen) voort te zetten. Deze yards hebben elk hun eigen specialisme in het ontwerpen en fabriceren van complexe staalconstructies voor de wereldwijde offshore olie- en gasmarkt en windenergiemarkt. De reorganisatie heeft geen gevolgen voor het Heerema Innovation Center.