Javelin International bouwt werkschip voor Braveheart Marine

De in samenwerking met Vripack ontworpen Javelin 25.25 biedt meer ruimte en capaciteit aan de bemanning vergeleken met het zusterschip Javelin 22.22 die in 2012 is opgeleverd. Door de vergroting van de brandstoftank kan het schip ook langer op zee blijven. 

De stabiliteit, comfort en snelheid zijn de belangrijkste pijlers van het schip. Het ontwerp is destijds door het Marin Instituut in Wageningen getest en doorgerekend om de stabiliteit (Roll en Pitch) van dit schip te optimaliseren. Het schip wordt zodanig ontwikkeld dat het zowel inzetbaar is voor survey- en crewtenderingwerkzaamheden als bij de aanleg en het onderhoud van windmolenparken.

Ook deze Javelin wordt uitgerust met een gyro-stabilisatiesysteem dat zorgt voor een rustige ligging dat een tweeledig doel dient: het systeem vermindert schommelingen zodat ook bij hoge golven nauwkeurige metingen verricht kunnen worden. Daarnaast zorgt het er ook bij crew tendering voor dat de bemanning bij een hoge golfslag veilig van of aan boord kan overstappen. Een bijkomend voordeel is dat de bemanning die soms maanden lang aan boord verblijft, niet continue en hevige schommelingen van het schip hoeft te ervaren.

De verwachte oplevertijd is gepland in juni 2017.

Technische gegevens Javelin 25.25
Lengte: 25,90 meter
Breedte: 7 meter
Diepgang: 1,45 meter
Waterverplaatsing: 87 ton
Voortstuwing: 2 x MAN V12 – 2 x 1.400 pk
Maximum snelheid: 25 knopen
Vaargebied: Sea Area 3

Drinkwatercapaciteit: 4.000 liter
Brandstofcapaciteit: 25.000 liter
Vuilwatertank: 600 liter
Watermaker: 600 liter/12 uur

Accommodatie: 12 crew zitplaatsen en een loungebank
12 slaapplaatsen
2 toiletten en douche
complete keuken