Klimaatakkoord boost voor offshore wind?

Aeolus plaatst laatste windmolen in Gemini Offshore Windpark. Foto: Gemini Windpark

Het klimaatakkoord van Parijs is met grote meerderheid van het Europees parlement geratificeerd op 4 oktober. De 55 landen die samen verantwoordelijk zijn voor minstens 55 % van de wereldwijde uitstoot hebben het klimaatakkoord omarmd. In aanwezigheid van VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon stemde het parlement in Straatsburg officieel in met het akkoord. De VN-chef bedankte de EU voor “het getoonde leiderschap”. Omdat het aantal vereiste landen heeft ingestemd kan dit jaar het internationale verdrag nog in werking treden.

Tijdens de Offshore Wind Conference op 24 en 25 oktober in de RAI ligt de focus op business opportunities in de duurzame energiesector.

Vorig jaar spraken bijna 200 landen in Parijs af om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan en de opwarming van de aarde te beperken tot minder dan 2 graden Celsius.

In 2023 moet de energie in Nederland voor 16% met duurzame bronnen worden opgewekt. Ed Nijpels moet toezien op de naleving van dit akkoord zegt tegen NOS “De stappen die we na 2023 moeten zetten, zijn nog veel groter. Want we zitten straks pas op 16 % duurzaam en we moeten naar 100 %. Dat zal heel veel zware maatregelen betekenen en daarover zal de politiek beslissingen moeten nemen bij de kabinetsformatie volgend jaar”. Nijpels denkt dat de consequenties groot zijn voor Nederland. Veel meer gebruik van zonnecellen op daken en van offshore wind energie. En veel minder gebruik van gas.

Marjan Minnesma van de organisatie Urgenda zegt tegen NOS:”We hebben in Parijs gezegd dat we de temperatuur op aarde niet verder willen laten stijgen dan 2 graden, maar eigenlijk niet verder dan 1,5 graad. Dat betekent dat je binnen vijftien jaar moet stoppen met fossiele brandstoffen.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Feb 2018 >>
MTWTFSS
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

HISWA Amsterdam Boat Show

De HISWA vindt plaats van woensdag 7 t/m zondag 11 maart 2018 in RAI Amsterdam. De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste jaarlijkse evenement van Nederland op het gebied van watersport, lifestyle en recreatie. Met honderden boten, een uitgebreid aanbod onderdelen & accessoires voor ieder type boot, lifestyle & recreatie en een boordevol kennis- en activiteitenprogramma, is de HISWA de perfecte start van het nieuwe watersportseizoen voor iedere (aankomend) watersporter.

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →