Havenbedrijf Gent en Zeeland Seaports trekken samen op

Het Vlaamse Havenbedrijf Gent en het Nederlandse Zeeland Seaports promoten al enige tijd samen de troeven van de economische regio tussen Vlissingen en Gent. Van woensdag 5 tot en met vrijdag 7 oktober 2016 trekken beide havenbedrijven met 12 ondernemingen en organisaties naar het Verenigd Koninkrijk om daar hun activiteiten te promoten. Het Verenigd Koninkrijk is immers een belangrijke handelspartner.

Zeeland Seaports (met de havengebieden van Vlissingen/Borsele en Terneuzen) en het Havenbedrijf Gent organiseren deze missie samen om de contacten en handel te bevorderen tussen bedrijven uit en rond de Kanaalzone Gent-Terneuzen, Vlissingen/Borsele en het Verenigd Koninkrijk. Met een gezamenlijk goederenverkeer van 5,7 miljoen ton in 2015 is het Verenigd Koninkrijk een belangrijke handelspartner. Voor Gent is het de zesde grootste handelspartner (1,3 miljoen ton) en voor Zeeland Seaports de eerste (4,4 miljoen ton).

De haven van Gent en Zeeland Seaports hebben als havengebied een gezamenlijke goederenoverslag van 60 miljoen ton via zeevaart. Daarnaast registreren ze samen nog eens 52 miljoen ton goederenoverslag via de binnenvaart en 6 miljoen ton via het spoor.

Onder meer de sectoren van vloeibare en droge bulk, conventioneel stukgoed, voeding, ro/ro en containers, houtproducten, auto’s, logistiek en distributie, recyclage en biobrandstoffen worden onder de aandacht gebracht. Naast de havenbedrijven van Gent en Zeeland Seaports gaan de volgende Vlaamse ondernemingen mee: SEA-invest, Stukwerkers Havenbedrijf, DFDS, Distrilog, Interface Terminal Gent en Voka–Kamer van Koophandel. Uit Nederland zijn dat Verbrugge Terminals, CLdN (Cobelfret), Ovet, Kotra, Impuls en Zeeland Port Promotion Council. Zij brengen een bezoek aan de havens van Montrose, Grangemouth en Immingham.

Een verdere stap in de commerciële samenwerking
Deze gemeenschappelijke promotie in het Verenigd Koninkrijk is een verdere stap in de commerciële samenwerking tussen Zeeland Seaports en het Havenbedrijf Gent die in juni 2015 is gestart. Zo werden eerder al de beschikbare ruimte om te investeren, de biogebaseerde economie, de logistieke troeven en de sterke positie inzake bulkgoederen gepromoot. Beide havenbedrijven werken ook reeds samen aan de realisatie van de Nieuwe Sluis in Terneuzen. Om de scheepvaart in de Kanaalzone vlotter en efficiënter te laten verlopen, hanteren ze eenzelfde haveninformatiesysteem voor alle schepen, scheepsagenten en bedrijven.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Oct 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >