Zeilschip ‘Ruach’ naar Australië onder leiding van Redwise

Schoener 'Ruach' met bemanning in Seaport Marina. Foto: Paul Vreeker

Dinsdag 27 september vertrekt het zeilschip ‘Ruach’ naar Australië. Het schip is gedoneerd aan de Australische hulporganisatie YWAM Ships Newcastle en gaat medische ondersteuning bieden op afgelegen en moeilijk bereikbare locaties in Papoea-Nieuw-Guinea en de omringende eilanden. Redwise gaat met behulp van eigen mensen en van vrijwilligers het transport naar Australië verzorgen.

Willem-Jan Hamers, directeur van Redwise Maritime Services: “In totaal zijn er 11 bemanningsleden aan boord, waaronder de kapitein, een stuurman en een werktuigkundige van Redwise. Zij worden verder ondersteund door vrijwilligers. Op deze manier proberen wij met minimale kosten voor YWAM ships, een bijdrage te leveren aan dit mooie initiatief.” De vrijwilligers zijn voor een deel ervaren zeilers,  waaronder ook mensen met een medische opleiding.

Afgelopen jaar is het zeilschip Ruach gedoneerd aan de hulporganisatie YWAM Ships in Newcastle, Australië. Het is een 37 meter lange schoener met twee masten. In Bremerhaven is ze drooggezet voor inspectie en onderhoud en in IJmuiden zijn de zeilen en tuigage nagekeken en gerepareerd, een stuurmachine geïnstalleerd en is het zeilschip klaargemaakt voor de reis van 14.000 zeemijlen.

Om zo min mogelijk emissie uit te stoten wordt er zo veel mogelijk gezeild naar Australië. Hierdoor gaat de reis vier maanden duren naar verwachting.

Om het doel van het project verder te steunen zullen gedurende de reis fondsen geworven worden middels donaties, sponsering en betalende passagiers op delen van de reis. De reis gaat vanuit IJmuiden, via Tenerife, het Panama Kanaal en Tahiti, naar Newcastle.

Volg de reis van Medical Support Vessel Ruach

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Feb 2018 >>
MTWTFSS
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

HISWA Amsterdam Boat Show

De HISWA vindt plaats van woensdag 7 t/m zondag 11 maart 2018 in RAI Amsterdam. De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste jaarlijkse evenement van Nederland op het gebied van watersport, lifestyle en recreatie. Met honderden boten, een uitgebreid aanbod onderdelen & accessoires voor ieder type boot, lifestyle & recreatie en een boordevol kennis- en activiteitenprogramma, is de HISWA de perfecte start van het nieuwe watersportseizoen voor iedere (aankomend) watersporter.

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →