GustoMSC ontwerpt booreilanden voor zware omstandigheden

OCEAN1600-HE en OCEAN850-HE. Foto: Gusto MSC

GustoMSC heeft nieuwe rigs (booreilanden) ontworpen, de OCEAN-HE serie. Twee modellen die half afzinkbaar zijn en geschikt voor zware omstandigheden. Vanwege de toenemende eisen voor rigs die werkzaam zijn in zware omstandigheden is GustoMSC met de nieuwe ontwerpen gekomen meldde zij afgelopen maandag.

De twee modellen met de naam OCEAN850-HE en OCEAN1600-HE zijn ontworpen voor zware mid-water en diepwater operaties respectievelijk met een half afzinkbare (semi-submersible) romp bedoeld om het booreiland zo goed mogelijk op zijn plek te houden.

De OCEAN1600-HE is het grootste semi-submersible booreiland ontwerp van GustoMSC tot nu toe. Het heeft een maximale cilinderinhoud van ongeveer 70.000 ton, een grote boortoren, DP3 en een 16 point mooring systeem om het booreiland te verankeren. Het tuig is gericht op de high spec diepwater spectrum. Het is ontworpen om te gaan met de Noord-Atlantische omgevingsomstandigheden.

Volgens GustoMSC is de OCEAN850-HE is een kostenefficiënte mid-water ontwerp voor in zware omstandigheden. Het half afzinkbare booreiland heeft een waterverplaatsing van 50.000 ton en kan een diepte bereiken van 1000 meter. Het is de 6e generatie van efficiënte boortorens in combinatie met opslag.

GustoMSC is in 2008 begonnen met de OCEAN serie met tot nu toe 5 ontwerpen. Het bedrijf zegt met de introductie van de OCEAN-HE-serie het totaal plaatje te bieden van booreilanden die opereren in zware omstandigheden.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Feb 2018 >>
MTWTFSS
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

HISWA Amsterdam Boat Show

De HISWA vindt plaats van woensdag 7 t/m zondag 11 maart 2018 in RAI Amsterdam. De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste jaarlijkse evenement van Nederland op het gebied van watersport, lifestyle en recreatie. Met honderden boten, een uitgebreid aanbod onderdelen & accessoires voor ieder type boot, lifestyle & recreatie en een boordevol kennis- en activiteitenprogramma, is de HISWA de perfecte start van het nieuwe watersportseizoen voor iedere (aankomend) watersporter.

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →