Dorian van Rijsselberge wint twee races in Rio

Dorian van Rijsselberge wint 2 x in Rio. Foto: Sailing Energy / World Sailing

Op dag 2 van het Olympisch zeiltoernooi kwamen vijf Nederlanders in actie. Dorian van Rijsselberge won 2 van de 3 races en verstevigde zijn 2e plek in het klassement. Lilian de Geus deed ook goede zaken met twee derde plaatsen. Laser Radial zeilster Marit Bouwmeester wist haar leidende positie in het klassement dinsdag 9 augustus niet te behouden en zakte naar de 4e plaats. Finn zeiler Pieter-Jan Postma kwam dinsdag voor het eerst deze Spelen in actie en staat 15e. Laser zeiler Van Schaardenburg staat voorlopig 11e.

In de eerste race van de dag, race vier, moest Dorian van Rijsselberge de Brit Nick Dempsey nog voor zich dulden en kwam als 4e binnen. In race 5 en 6 waren de rollen omgedraaid: tweemaal surfte Van Rijsselberge op overtuigende wijze naar de overwinning. Dempsey werd in race 5 nog 4e maar kwam in race 6 pas als 14e over de finish. Met één aftrek gaat Dempsey nog wel aan de leiding. Van Rijsselberge volgt op slechts één punt. De Pool Piotr Myszka staat voorlopig 3e op 6 punten achter Van Rijsselberge.

Van Rijsselberge: “De laatste race was er heel, heel, heel weinig wind tot geen wind dus we moesten er erg hard aan trekken om hem vooruit te krijgen. Maar tevreden, 2 keer een 1 en een 4. Dus een goede dag maar we zijn er nog niet.”

In tegenstelling tot maandag stond er dinsdag erg weinig wind. Van Rijsselberge over deze wisselende omstandigheden: “Dat is het aard van het beestje hier, het is van alles wat en de meest allround persoon zal er hier uiteindelijk met de winst vandoor gaan. Wij hebben na de Spelen van 2012 gekeken wat voor condities we in Rio zouden krijgen en die lagen mij toen nog niet. We zijn er toen erg hard op gaan hameren om ervoor te zorgen dat we het wel naar onze hand kunnen zetten. Nu gaat dat goed.”

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Jan 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tentoonstelling over Abel Tasman 

Precies 375 jaar geleden vertrok Lutjegaster Abel Tasman vanuit Batavia met twee schepen – De Heemskerck en de Zeehaen – en 110 man aan boord richting het onbekende Zuidland. Een reis die enorme ontdekkingen op zou leveren, waaronder het gebied dat later Tasmanië zou worden genoemd. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is van 25 november t/m 18 februari de tentoonstelling ‘Abel Tasman – Welkom aan boord!’ te zien. In de tentoonstelling wordt er terug gekeken op deze reis en wordt het leven aan boord getoond aan de hand van drie vertellers.

De ontdekkingsreizen van de Nederlanders in de 17e eeuw betekenden een grote aanslag op Portugal en Spanje die de zeehandel in handen hadden. Ook Abel Tasman werd door de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) erop uitgezonden om het  onbekende Zuidland te openen voor handel. Hij ontdekte op zijn reizen tussen 1642 en 1644 Tasmanië, Nieuw-Zeeland en Tongatapu en bracht grote delen van Australië in kaart. In ‘Abel Tasman –Welkom aan boord!’ laten drie vertellers de bezoeker kennismaken met Abel Tasmans scheepsreis met De Heemskerck. Scheepstimmerman Jacobs, navigator Visscher en barbier Haelbos vertellen over het doel van de expeditie, de verkenning van de kust en plaatsbepaling als navigator en het leven aan boord en ontmoetingen met eilandbewoners.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum verandert de komende jaren van maritiem museum naar het historisch museum van Groningen.

 

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →