Eerste luxe expeditie jacht SeaXplorer verkocht

Foto: De SeaXplorer

Het eerste jacht van de nieuwe serie SeaXplorer is verkocht, meldt Damen Shipyards. De SeaXplorer is een 65 meter lange expeditie jacht en speciaal ontwikkelt voor de poolgebieden en verre afgelegen tropische bestemmingen.

De SeaXplorer is ‘s werelds eerste speciaal gebouwde expeditie jacht, geschikt voor extreme bestemmingen. Het schip kan zowel naar de Noord- de Zuidpool als naar afgelegen tropische gebieden. Het is een superjacht dat is aangepast voor meer onherbergzame bestemmingen. Zo fungeert het als ijsbreker terwijl alle luxe van een superjacht ook aan boord is.

“De SeaXplorer is een jacht met veel mogelijkheden waardoor je buiten de gebaande paden kunt varen. Je hebt het over ver afgelegen gebieden, zoals het Antarctisch gebied. Je bent een lange tijd onderweg zonder dat je havens tegen komt en er is in deze gebieden geen hulp van buitenaf die je uit het ijs bevrijd. De boeg van het schip is gebaseerd op het welbekende SeaAxe concept voor een excellent zeegangsgedrag, terwijl de achtersteven van het schip geoptimaliseerd is voor ijsbreken. Dit doet overigens niet af aan de luxe of uitstraling van de SeaXplorer. Aan ijsklasse schepen worden extra strenge eisen opgelegd. Wij hebben het schip volledig naar SOLAS standaarden ontworpen maar ook conform de Polar Code. Daarnaast voldoet zij ook aan de nieuwste milieuwetgeving.”, vertelde Jaap van der Velde, designmanager SeaXplorer bij Damen, eerder dit jaar aan de redactie van de Maritieme & Offshore Carrièregids.

De wereldpremière van de SeaXplorer vond plaats in september vorig jaar op de Monaco Yacht Show. Zowel AMELS en Damen melden blij te zijn met de verkoop van de eerste SeaXplorer. Naar verwachting wordt de expeditie jacht in 2019 geleverd.

Lees het hele interview met Jaap van der Velde, Designmanager SeaXplorer, in de Maritieme & Offshore Carrièregids of bekijk hier de video.

 

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2018 >>
MTWTFSS
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >