Eerste luxe expeditie jacht SeaXplorer verkocht

Foto: De SeaXplorerFoto: De SeaXplorer

Het eerste jacht van de nieuwe serie SeaXplorer is verkocht, meldt Damen Shipyards. De SeaXplorer is een 65 meter lange expeditie jacht en speciaal ontwikkelt voor de poolgebieden en verre afgelegen tropische bestemmingen.

De SeaXplorer is ‘s werelds eerste speciaal gebouwde expeditie jacht, geschikt voor extreme bestemmingen. Het schip kan zowel naar de Noord- de Zuidpool als naar afgelegen tropische gebieden. Het is een superjacht dat is aangepast voor meer onherbergzame bestemmingen. Zo fungeert het als ijsbreker terwijl alle luxe van een superjacht ook aan boord is.

“De SeaXplorer is een jacht met veel mogelijkheden waardoor je buiten de gebaande paden kunt varen. Je hebt het over ver afgelegen gebieden, zoals het Antarctisch gebied. Je bent een lange tijd onderweg zonder dat je havens tegen komt en er is in deze gebieden geen hulp van buitenaf die je uit het ijs bevrijd. De boeg van het schip is gebaseerd op het welbekende SeaAxe concept voor een excellent zeegangsgedrag, terwijl de achtersteven van het schip geoptimaliseerd is voor ijsbreken. Dit doet overigens niet af aan de luxe of uitstraling van de SeaXplorer. Aan ijsklasse schepen worden extra strenge eisen opgelegd. Wij hebben het schip volledig naar SOLAS standaarden ontworpen maar ook conform de Polar Code. Daarnaast voldoet zij ook aan de nieuwste milieuwetgeving.”, vertelde Jaap van der Velde, designmanager SeaXplorer bij Damen, eerder dit jaar aan de redactie van de Maritieme & Offshore Carrièregids.

De wereldpremière van de SeaXplorer vond plaats in september vorig jaar op de Monaco Yacht Show. Zowel AMELS en Damen melden blij te zijn met de verkoop van de eerste SeaXplorer. Naar verwachting wordt de expeditie jacht in 2019 geleverd.

Lees het hele interview met Jaap van der Velde, Designmanager SeaXplorer, in de Maritieme & Offshore Carrièregids of bekijk hier de video.

 

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Feb 2018 >>
MTWTFSS
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

HISWA Amsterdam Boat Show

De HISWA vindt plaats van woensdag 7 t/m zondag 11 maart 2018 in RAI Amsterdam. De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste jaarlijkse evenement van Nederland op het gebied van watersport, lifestyle en recreatie. Met honderden boten, een uitgebreid aanbod onderdelen & accessoires voor ieder type boot, lifestyle & recreatie en een boordevol kennis- en activiteitenprogramma, is de HISWA de perfecte start van het nieuwe watersportseizoen voor iedere (aankomend) watersporter.

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →