Giessenbrug (A20) tweede helft oktober weer in bedrijf

De Giessenbrug, gelegen in de A20 ter hoogte van Rotterdam, gaat in de tweede helft van oktober weer in bedrijf. De hinder voor de scheepvaart is dan voorbij. 

In mei kwam tijdens een brugdraai het brugdek te snel naar beneden. Dit incident is veroorzaakt door een mechanische storing in het bewegingswerk. Rijkswaterstaat heeft maatregelen getroffen om er voor te zorgen dat dit niet meer kan gebeuren.

Als gevolg van het incident is schade ontstaan aan de tandwielen van het bewegingswerk. Ook zijn scheuren in een betonnen bordes in de brugkelder geconstateerd. De schade is ernstig, maar volledig herstelbaar. Reparatie kost wel veel tijd. Onderdelen van het bewegingswerk zijn uit de brug gehaald en worden door de fabrikanten gerepareerd. De herstelwerkzaamheden aan het betonnen bordes vinden plaats in de kelder van de brug.

Het wegverkeer en de scheepvaart ondervinden geen (extra) hinder van de herstelwerkzaamheden. De stremming voor schepen hoger dan 5,40 m blijft tijdens de werkzaamheden van kracht.