Pioneering Spirit vertrekt zaterdagochtend van Maasvlakte 2

Zaterdagochtend 6 augustus omstreeks 05.30 uur vertrekt de Pioneering Spirit van Allseas uit de Prinses Alexiahaven op Maasvlakte 2, Rotterdam. Het grootste schip ter wereld heeft de installatie van allerlei onderdelen en instrumenten succesvol afgerond. De offshore gigant verlaat nu de haven voor tests op zee en aansluitend het eerste karwei in Noorwegen voor het afbreken van het Yme-platform.

De Pioneering Spirit verbleef anderhalf jaar in de haven en bleek een enorme attractie voor bezoekers aan FutureLand, het informatiecentrum over de haven op de Maasvlakte. Ruim 70.000 bezoekers maakten de rondvaart rondom het schip in de Prinses Alexiahaven.

Speciaal voor al die fans begeleidt de FutureLand Ferry de Pioneering Spirit op zijn gang naar de Noordzee. Geïnteresseerden kunnen reserveren op www.futureland.nl. Kosten bedragen € 15,-, inclusief ontbijt. De deelnemers moeten uiterlijk om 05.00 uur aanwezig zijn op het schip aan de steiger bij FutureLand, Europaweg 902, 3199 LC Maasvlakte Rotterdam (havennummer 8360).