Nationaal chauffeurs Onderzoek 2016

Chauffeurs hebben te maken met wetgeving, verkeersperikelen, vraag en aanbod op de arbeidsmarkt, technologie, planningen, imago en nog veel meer. Maar vinden Nederlandse vrachtwagenchauffeurs er zelf van? Het Nationaal Chauffeursonderzoek is een initiatief van werving en selectiebureau Logistic Force. De antwoorden worden op 8 september gepresenteerd door verkeersdeskundige Koos Spee tijdens de beurs Transport Compleet in Gorinchem.

Wat zien chauffeurs als kansen en bedreigingen? Welke ontwikkelingen in de branche zien zij wel en niet zitten? En wat is de top 10 verkeersergernissen onder vrachtwagenchauffeurs? Wat kunnen we doen om de verkeersveiligheid voor vrachtwagenchauffers en andere weggebruikers te vergroten?

“Door dit onderzoek hopen wij meer inzicht te krijgen in wat er speelt onder vrachtwagenchauffeurs, zodat wij én onze branchegenoten daar beter op in kunnen spelen. Bovendien hopen we een bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid door de gevaren en ergernissen waar chauffeurs in het verkeer tegenaan lopen in beeld te brengen,” aldus Joppe Fransen van Logistic Force.

Onder de deelnemende chauffeurs wordt een ballonvaart voor 2 personen verloot. Meedoen aan het Nationaal Chauffeursonderzoek.