Dronken schipper aangehouden na aanvaring

Een 44-jarige schipper veroorzaakte zaterdag 25 juni op het Hartelkanaal in de Botlek een flinke aan-varing. Hij blies op het politiebureau 695 UGL en is aangehouden.

De schipper was al varend in slaap gevallen en voer die zaterdagochtend om kwart over zeven met zijn binnenvaartschip een insteekhaven van de Rozenburgsesluis in. Hij ramde daar een op spudpalen gelegen duwboot en een drijvend werkschip. Een ponton van het havenbedrijf en de kade liepen daar aanzienlijke schade bij op. Ook het motorvrachtschip wat de aanvaring veroorzaakte werd zwaar beschadigd.

Niet de eerste keer onder invloed
De verantwoordelijke schipper bleek onder invloed van alcohol. Het bleek niet de eerste keer dat hij werd bekeurd voor varen onder invloed. Nadat de Zeehavenpolitie, IL en T, het Havenbedrijf en de verzekeringsmaatschappij het ongeval hadden onderzocht, is in opdracht van het Havenbedrijf de beschadigde spudpaal, waar het werkschip aan lag vastgemeerd, onder water doorgezaagd omdat anders het aangevaren werkschip niet meer los te trekken viel.